05 / 09 / 2024

İzmir'de 50 bin metrekarelik üniversite alanının imarı ticaret alanı yapıldı: Şimdi satılıyor!

İzmir'de 50 bin metrekarelik üniversite alanının imarı ticaret alanı yapıldı: Şimdi satılıyor!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca İzmir’in turistik ilçesinde 50 bin metrekarelik üniversite alanının imarı ticaret alanı olarak değiştirildi ve satışa sunuldu. İşte ayrıntılar...



Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, İzmir’de yer alan kamu arazilerinin imar planlarını değiştirerek satışlarını devam ettiriyor. Seferihisar’da da toplam 50 bin metrekarelik kamu arazisi üniversite alanı olan imar planı değiştirildi ve satış listesine eklendi. 

Egeli Gazete'den Cemre Yuvarlık'ın haberine göre; Şehir Plancıları Odası tarafından söz konusu plan değişikliğine ilişkin yargının yolu tutulmuştu.

İzmir de 50 bin metrekarelik üniversite alanının imarı ticaret alanı yapıldı: Şimdi satılıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca,  İzmir  Müdürlüğü Özelleştirme İdaresi’nin Seferihisar Payamlı Mahallesi’nde 5188 ada 1,2,3,4 ve 5 parsellerin imar planlarını değiştirerek üniversite alanından ticaret ve turizm alanı, park ve yol kullanımına çevrilmesini öngören planlarına onay verildi. 

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, "İzmir İli, Seferihisar İlçesi, Payamlı Mahallesi, 5188 ada 1,2,3,4 ve 5 parselleri içine alan, 3194 sayılı İmar Kanununun 18.madde uygulamasına dair Parselasyon Planı, 23/08/2024 tarih ve 10250315 sayılı Bakanlık Makam Olur’u onaylanmıştır" ifadelerine yer verildi. 

Çevre Müdürlüğünden, konuya ilişkin yapılan açıklamada "Bakanlığımızın (Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü) 26.08.2023 tarih ve 10286671 sayılı yazısı gereğince, söz konusu alanı kapsayan 3194 Sayılı İmar Kanununun 18.madde uygulamasına ilişkin parselasyon planı ve dağıtım cetvelleri, 3194 sayılı İmar Kanununun 19.maddesi ile Arazi ve Arsa Düzenlemeleri Hakkında Yönetmeliğinin 39.maddesine göre 03/09/2024-02/10/2024 tarihleri arasında Valiliğimiz (Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü- İmar Şube Müdürlüğü) İlan panosunda ve internet sayfasında 1 ay süreyle eş zamanlı şekilde askıya çıkarılmış ve ilan edilmiştir" denildi. 

İzmir de 50 bin metrekarelik üniversite alanının imarı ticaret alanı yapıldı: Şimdi satılıyor!

Geçtiğimiz günlerde de Özelleştirme İdaresi’nin  İzmir  Buca Tınaztepe’de önce imar plan değişikliği ile ticaret alanına çevirdiği ardından da satışını yaptığı parselle ilgili yeni gelişmeler gündeme gelmişti.. Konu ile ilgili olarak paylaşılan ayrıntılara göre, Şehir Plancıları ve Mimarlar Odası İzmir Şubeleri ayrıcalıkla imara karşı dava açacaklarını dile getirmişti.

Şehir Plancıları ve Mimarlar Odası tarafından yapılan açıklamada, 15 katlı yapılaşmanın gerekçesinin anlaşılamadığına dikkat çekti. 

Konut ve arsa almak için şu an tam zamanı! Uzman isim uyarıyor! Konut fiyatları fırlayacak!

Aile Destek Programı Eylül 2024 ödeme takvimi! Paralar ne zaman yatırılacak? 

Ev sahiplerinden 'yüzde 25 sınırlamasının kaldırılması hataydı' açıklamasına tepki yağdı!


 


Geri Dön