Ulaşım

İzmir'de 65 yaş üstüne manyetik kart geliyor!

Kimlikleriyle toplu ulaşımı ücretsiz kullanan 65 yaş üstü vatandaşlar için manyetik kart uygulaması başlıyor. ESHOT'un resmi internet sitesinde ve otobüslere afiş asarak duyurduğu uygulamanın ayrıntıları da belli oldu.


Kimlikleriyle toplu ulaşımı ücretsiz kullanan 65 yaş üstü vatandaşlar için manyetik kart uygulaması başlıyor. ESHOT'un resmi internet sitesinde ve otobüslere afiş asarak duyurduğu uygulamanın ayrıntıları da belli oldu. Başvurular 3 Kasım' a kadar www.eshot.gov.tr internet adresi üzerinden ya da 1 adet vesikalık fotoğraf (son altı ay içerisinde çekilmiş) ve Nüfus cüzdanı aslı ile Konak Katlı Otopark altı Belediye Pasajı, Karşıyaka Vapur İskelesi, Bornova Metro Durağı ve F. Altay Aktarma Merkezi'ne yapılabilecek. 


İstatistiki veri sağlanacak 

ESHOT'un yeni uygulamayı duyurduğu sitesinde şöyle bir açıklama da yer aldı: "Rahat ve konforlu bir ulaşım sağlamak, kent kaynaklarının doğru, verimli ve bilimsel olarak kullanılması amacı ile İdaremiz tarafından 65 Yaş ve üstü vatandaşlarımıza elektronik kart ücretsiz olarak verilecektir. Bu uygulama istatistiki veri elde etme anlamında ulaşım planlama için yolculuk veri çalışması olup bu konuda vereceğiniz destek projenin başarılı olmasına yol açacaktır. Göstereceğiniz hassasiyet için şimdiden teşekkür ederiz." 


Yeni Asır