28 / 04 / 2024

İzmir'de 8 yıldır açılamayan metro protesto edildi!

İzmir'de 8 yıldır açılamayan metro protesto edildi!

İSTOK üyesi bir grup, Üçkuyular'da, 8 yıldır tamamlanamayan metro nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesini protesto etti. Grup üyeleri, yanlarında getirdikleri ve "Metrotay" adını verdikleri faytonları metroya alternatif önerdi....




İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOK) üyesi bir grup, Üçkuyular'da, 8 yıldır tamamlanamayan metro nedeniyle  İzmir  Büyükşehir Belediyesini protesto etti. Grup üyeleri, yanlarında getirdikleri ve "Metrotay" adını verdikleri faytonları metroya alternatif önerdi.


Üçkuyular toplanan İZTOK üyeleri, Üçyol-Üçkuyular metro hattınının 8 yıldır inşaatının sürdüğünü ve halen tamamlanamadığını belirterek, bu durumu protesto etti.


Grup adanı açıklam ayapan Halit Çelik, hattın temelinin "22 ayda biter" denilerek 2005 yılında atıldığını ifade ederek, "Belki bir sabah biner gideriz denildi ancak o sabah hiç bir zaman gelmedi" dedi. 


Protesto için beraberlerinde getirdikleri faytonu tanıtan ve "Metrotay" adını verdiklerini bildiren Çelik, bunu metroya alternatif olarak önediklerini söyledi. Çelik, "Diğer metrolara göre, çok hesaplı ve çevreci olan 'Metrotay'ın yakıtı ot olup, her türlü riskten uzaktır. Çökme, delinme, su basması gibi olumsuzlukları yoktur. Metrotay, tüm halkımıza hayırlı olsun" diye konuştu. 


Protestosunun ardından, grup üyeleri dağıldı. 


AA


Geri Dön