05 / 05 / 2024

İzmir'de "Akıllı salon" yapımına devam ediliyor

İzmir'de

İzmir Büyükşehir Belediyesi, "akıllı salon" diye adlandırılan çok amaçlı salonlar yapmayı sürdürüyor



Bu salonlardan bir tane de Menemen Asarlık'a yapılacak. Söz konusu salon için ihalenin 18 Haziran'da gerçekleşeceği açıklandı.  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, "akıllı salon" diye adlandırılan çok amaçlı salonlar yapmayı sürdürüyor. Bu salonlardan bir tane de Menemen Asarlık'a yapılacak. Söz konusu salon için ihalenin 18 Haziran'da gerçekleşeceği açıklandı.

Spor yapma olanağı sağladığı gibi düğün-nişan törenleri, tiyatro gösterileri ve diğer kültürel etkinlikler için de kullanılan "akıllı salon"lardan şimdiye kadar Gümüldür, Armutlu, Bağyurdu, Yukarı Kızılca, Canlı, Çırpı, Emiralem, Koyundere, Helvacı ve Seyrek'te yapılıp halkın hizmetine sunuldu.
Prefabrik yapıdan oluşan çok amaçlı salonlar, bin 345 metrekarelik kapalı alana sahip. Spor ve servis alanları olmak üzere iki bölümden oluşan yapının 700 metrekarelik alanında spor salonu bulunuyor. Burada açılıp kapanabilen 168 kişilik teleskopik tribün yer alıyor. Spor salonunun diğer bölümünde ise 170 metrekarelik sahne var. Düğün törenlerinde teleskopik tribünler kapatılarak sahne ve spor salonu birlikte değerlendirilebiliyor. Salon ayrıca tiyatro gösterileri ve konserlerde de kullanılabiliyor. (ANKA)


Geri Dön