17 / 05 / 2024

İzmir’de dönüşüm fiyaskosu! Dev proje yılan hikayesine döndü!

İzmir’de dönüşüm fiyaskosu! Dev proje yılan hikayesine döndü!

İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Tunç Soyer’in, Büyükşehir güvencesiyle temelini attığı 380 konut aradan 2 sene geçmesine rağmen hala tamamlanamadı. Yılan hikayesine dönen projede inşaat durdu.



İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Tunç Soyer’in, Büyükşehir güvencesiyle temelini attığı 380 konut aradan 2 sene geçmesine rağmen hala tamamlanamadı. İşte detaylar...

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Örnekköy'de, kurucuları arasında CHP  İzmir  İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun da yer aldığı İş İnsanları Yapı Kooperatifi eliyle başlatmış olduğu kentsel dönüşüm projesinde finansman krizi çıktı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara 2022 yılının Nisan ayında temeli atılan ve 2024 yılının Ağustos ayında teslim edilmesi öngörülen 380 konut ile 27 işyerini kapsayan 4. etapta inşaat durdu.

İzmir’de dönüşüm fiyaskosu! Dev proje yılan hikayesine döndü!

Sabah'tan Ertan Gürcaner imzalı habere göre İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZBETON Şirketi denetiminde hayata geçirilen projenin yapımını üstlenen yapı kooperatifi, üyelerle toplantı gerçekleştirerek 'Yaka City' adını verdikleri projede 10 aylık bir gecikme olacağını açıkladı. Verilen detaylara göre akabinde söz konusu projenin tamamlanması için 468 milyon Türk Lirası gerektiğini belirtip üyelerden daire başına 1.1 milyon TL'lik ek ödeme talebinde bulundu.

Talep edilen bu paranın projenin yalnızca yüzde 70'lik kısmının tamamlanmasını sağlayacağını kaydeden üyeler yaşananlara isyan etti. Üyeler, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'dan olaya müdahale etmesini talep etti.

UZUNDERE MAĞDURLARI DA 15 YILDIR EVLERİNİ BEKLİYOR

Yine Egenin incisi İzmir'de hayata geçirilen Uzundere Kentsel Dönüşüm projesi yüzlerce mağdur da yarattı. 15 senedir evlerine kavuşmayı bekleyen vatandaşlar, İzmir Büyükşehir şirketi İzbeton’un yapımını üstlenmiş olduğu proje alanında yeni başkan Cemil Tugay’a seslenmişti.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Uzundere Kentsel Dönüşüm Mağdurları Platformu sözcüsü Eray Uslu konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 15 sene kadar önce “Türkiye’ye örnek proje şeklinde lanse ettiği” kentsel dönüşümü şu kelimelerle özetledi: “2 CHP Genel Başkanı, 3 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, 3 de ilçe Belediye Başkanı gördük ve tarihe geçtik!” 

 

Emekliye maaşa ek kesin yatacak rakam belli oldu: Emekli maaş promosyonu ne kadar? İşte TEB emekli promosyon 2024!

Hazine ve Maliye Bakanlığı sahada! Gayrimenkul sahipleri denetleniyor! Kira gelirini beyan etmeyen yandı! 

2024 Mayıs'ta temettü ödeyecek şirketlerin tam listesi! Bu ay hangi şirket temettü verecek?


Geri Dön