28 / 04 / 2024

İzmir'de ekmek ve simide kira zammı!

İzmir'de ekmek ve simide kira zammı!

İzmir'de bazı fırınlar ekmek ve simiti zamlı olarak satmaya başladı. 7 lira ekmek 10 liraya satılıyor. Fırıncılar gerekçe olarak kira ve faturaları gösterdi...



İzmir'de fırıncılar simit ve ekmeği zamlı olarak satmaya başladı. Odalar tarafından alınan kararına uymayan fırıncılar ekmeği 10 TL’den, gevreği ise 12 TL’den satmaya başladığı aktarıldı.

İzmir'de ekmek ve simide gayriresmi zam geldi.  İzmir  Fırıncılar Odası ve İzmir Ticaret Odası’nın 200 gram ekmek fiyatını 7 liradan belirlemesine rağmen bazı fırınların karara uymadığı belirtildi.

Ege'de Son Söz sitesinden Ozan Ekiz'in haberine göre, karara uymayan fırıncılar ekmeği 10 liradan, gevreği ise 12 liradan satmaya başladı. İzmir Pide Gevrek İmalatçıları Esnaf Odası ise gevreği 10 liradan satma kararı almıştı.

KİRA VE FATURALAR GEREKÇE GÖSTERİLDİ

Kent merkezinde bazı fırınların 200 gram ekmeği 10 liradan sattığı kaydedildi. Ekmeğin satış yerlerine fırınlardan 5,5 liradan geldiği ve ekmek satan yerlerin fiili zammı yapabilmesi için çok büyük kira ve fatura giderleri gerektirdiği belirtildi.

Bazı fırınların simidi ise 12 liraya sattığı ifade edildi.

İzmir'de 2024 yılında ekmek ve gevreğe resmi olarak zam gelmesi bekleniyor.

FIRINCILARDAN ZAMDAN ÇEKİNİYOR

Bir fırında işletmecilik yapan kişi ise ekmekteki en küçük bir zammın müşteri kaybındaki etkisinin çok büyük olduğunu ifade ederek, "Halk Ekmek'te 2 lira daha ucuz diye mesafe fark etmeksiniz bizim müşterilerimiz oraya gidiyor. 

Her yıl zam olduğu zaman en az 2 ay müşterilerimizin bu fiyata alışma süreci oluyor ve müşteri kaybı yaşıyoruz. Bir noktada zamlar bizi olumsuz etkiliyor" dedi.

Son olarak İstanbul'da ekmeğin 8 lira olmasından sonra İzmir'de de yılbaşından sonra ekmek ve gevreğe zam gelmesi bekleniyor.

NE OLMUŞTU?

Öte yandan geçtiğimiz dönemde ekmek fiyatları Temmuz itibariyle yeniden zamlandı. İzmir'de açıklanan yeni fiyat tarifesine göre 200 gram ekmek 7 lira olmuştu.

Türkiye Fırıncılar Federasyonunun ekmeğe zam kararının ardından İzmir'de de fiyat güncellemesine gidildi. 210 gramı 5 liradan satılan ekmeğin yeni fiyat tarifesine göre 200 gramı 7 lira oldu. Yeni fiyat tarifesi bugünden itibaren uygulanacak.

Giderlerin arttığını söyleyen İzmir Fırıncılar Odası Başkanı Kemal Sırtı, “Elektrik, su ve diğer giderler boynumuzu büktü. Çok zor durumda kaldık. Vatandaşlarımızı da düşünmemiz lazımdı. Biz de en alt seviyede 200 gram ekmeği 7 lira yaptık. 3 Temmuz tarihinden itibaren bu fiyat geçerli olacaktır” ifadelerini kullanmıştı.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Gizligider duyurdu! Miras kalan arazilerle ilgili kiralama düzenlemesi netleşti!

Kasım ayında en çok satılan otomobil markaları açıklandı


Geri Dön