Kent Haberleri

İzmir'de imar tartışmalarında sular durulmuyor! O bölgede 400 milyon TL'ye satılan 21 arsanın imarı değişiyor! 

Çeşme Paşa Limanı’nda Binbaşı Dr. Halis Temelli’nin adını taşıyan vakfa ait ve Vekamp şeklinde bilinen bölgede yapılacak imar değişikliği gündem oldu. İşte ayrıntılar...

Çeşme Paşa Limanı’nda Binbaşı Dr. Halis Temelli’nin ismini taşıyan vakfa ait ve Vekamp şeklinde bilinen bölge ile ilgili yeni bir son dakika gelişmesi yaşandı. Buna göre, bölgenin imara açılacağı ileri sürüldü. 

Çeşme’deki Paşalimanı mevkisindeki Dr. Binbaşı Halis Temel'in kurduğu, adını taşıyan vakfa ait Vekamp şeklinde bilinen 21 arsa tüm itirazlara rağmen 2022 senesinde satılmıştı. Arsaların satış bedeli 400 milyon TL olarak açıklanmıştı. 

Ege'de Sonsöz'de yer alan habere göre; satışın önünü çeken mirasçılardan Kızılay Kurumu satıştan hiçbir bedel almamasına karşın, satış yapılmıştı. 

Aktarılan son dakika gelişmelerine göre; koyun doğu kıyısında, Dr. Halis Temel sayesinde “doğal SİT alanı” ilan edilecek seviyede agaçlandırılan kısmın, sit statüsunden çıkartılması için başlatılan çalışmalarda sona geldiği ileri sürüldü. 

Konu ile ilgili son kararın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verileceği belirtildi. 

Çeşme Çevre Derneği’nin iddialarına göre bölge gelecek günlerde turizm tesis alanı şeklinde ilan edilecek. Parselleri bir inşaat şirketi olan ALDO Enerji İnşaat Ticaret firmasının 385 milyon TL ile aldığı ileri sürülmüştü. 

Çeşme Çevre Derneği tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada "“Çeşme’nin en önemli değerlerinden olan bu doğal site alanının imara açılması durumunda tüm hukuksal ve eylemsel yollara başvuracağız" ifadelerine yer verildi. 

Son günlerde İzmir'de yapılaşmaya açılan alanlar sık sık gündem oluyor. CHP Tarım ve Ormancılık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kararıyla İzmir'deki bazı alanların ormanlık vasfı dışına çıkarılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu ve imara açılan bu alanların daha önce mahkeme kararlarıyla korunan ormanlık alanlar olduğunun altını çizdi. 

Erhan Adem, konuya ilişkin açıklamasında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın 747 arsayı satışa çıkardığına vurgu yaptı ve ormanlar yanarken, kamu yararı gözetilmeksizin yapılan bu uygulamaların kabul edilemeyeceğini dile getirdi. 

Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! 2 Eylül 2024 altın fiyatları ne kadar oldu? Kapalıçarşı altın fiyatları güncel 

Yatırımcılar dikkat! İşte 5 yıldır birkaç defa yüzde 5 üstü temettü vermiş 12 hisse!

Emekli aylığı kiranın yarısına yetiyor, asgari ücretlinin kira ödemesi için 6 bin 500 TL'ye daha ihtiyacı var!