Genel

İzmir'de kapanandan 2 kat fazla şirket kuruldu!

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, kurulan her 4 şirketten birinin inşaat sektöründe olduğunu söyledi. İkinci sırada ise restoran, cafe ve eğlence yerlerinin bulunduğunu ifade etti...

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, kurulan her 4 şirketten birinin inşaaat sektöründe olduğunu söyledi. İkinci sırada ise restoran, cafe ve eğlence yerlerinin bulunduğunu ifede etti. İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 1-30 Eylül 2014 tarihleri arasında 553 şirketin kayıt yaptırmasına karşılık, 206 firmanın kaydını sildirdiğini belirtti. Demirtaş, "Yeni kayıt yaptıran firma sayısının kaydını sildirenlerden yüzde 168 daha fazla olması, ikiye katlaması, kent ekonomisindeki hareketi göstermesi açısından son derece sevindirici" dedi. En çok şirketin İnşaat, Yapım ve Onarım Grubu'nda kurulduğunu belirten Demirtaş, "Diğer sektörlerle birlikte inşaatla ilgili kurulan Hazır giyimciler Kuşadasıjndakittoplantıda Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Kuşadası'nda düzenlediği arama konferansında, hazır giyim sektörünün gelecek stratejisini belirledi. Hazır giyimciler, sıkıntılarını işbirliğiyle çözerek ülke ekonomisine daha çok katma değer sağlayacak projelere de birlikte imza atma kararı aldı. Ülkenin dış ticaret fazlası veren ender sektörlerinden biri olan tekstil ve hazır giyimi bütün yönleriyle arama konferansında ele aldıklarını dile getiren EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden, en önemli problem olarak Türkiye'nin her noktasında nitelikli işgücü yetersizliğinin öne çıktığını ifade etti. 

firma sayısı 140'ı buluyor. Yani İzmir'de kurulan her 4 şirketten biri inşaat sektöründe" dedi. 



İNŞAATTA REKOR 


En fazla şirketin 90 firma ile İnşaat, Yapım ve Onarım Grubunda kurulduğunu belirten Demirtaş, bu sektörü 33 firma ile Restoran, Cafe ve Eğlence yerleri Grubunun, 22 firma ila Bilişim Grubunun, 18 firma ile Mesleki, Bilimsel ve Teknik Faaliyetler Grubunun ve 17 firma ile Mühendislik Grubunun izlediğini söyledi. Demirtaş, Eylül ayında hiç yeni şirket kaydı yapılmayan meslek gruplarının ise Manifatura ve Tuhafiye Grubu, Konfeksiyon Malzemeleri ve Makinaları Grubu, Halı, Zemin ve Duvar Kaplamaları Grubu, Uluslararası Taşıma ve Antrepo Grubu ile Kooperatifler Grubu olduğunu söyledi. 


HAREKETLİLİK VAR 


Demirtaş, "Bina Yapım Onarım Grubunun yanı sıra Mimarlık, Mühendislik, İnşaat Malzemeleri, Sıhhi Tesisat, Metal Eşya, Seramik gibi grupları eklediğimiz zaman bu sayı 140'ı buluyor. Yani bir ayda kurulan her 4 şirketten birisi inşaatla ilgili. Bu İzmir'de inşaat sektöründeki ciddi hareketliliği gösteriyor. Kentsel dönüşümün hızlanmasıyla birlikte bu hareketlilik daha da büyüyecektir. İzmir'de inşaat sektörünün ciddi gücü ve daha da kullanabileceği potansiyeli var" diye konuştu. 


Habertürk Egeli