26 / 06 / 2024

İzmir’de konut satışları düştü, kiralar arttı!

İzmir’de konut satışları düştü, kiralar arttı!

İzmir'de bu yılın mayıs ayında, konut satışları yüzde 1,2 azaldı ve 5 bin 940 şeklinde oldu. İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün, satışlarda yaşanan bu düşüşün kira bedellerinde artışa sebep olduğunu dile getirdi.



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi verilere göre 2023 Mayıs'ta İzmir’de 6 bin 15 şeklinde olan konut satışları bu yıl Mayıs'ta yüzde 1,2 azalıp 5 bin 940 şeklinde olurken kiralık konutlara talep arttı.  İzmir  Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada yaz aylarında her sene olduğu gibi bu sene de konut satışlarında düşüş yaşandığını dile getirdi. Açıklamasında yaz aylarında konut satışları düşerken hem deniz, kum güneşin bol olduğu hem de gözde şehirler arasında yer alan İzmir gibi şehirlerde kiralamalar tam tersi yüzde 20-30 oranında arttığını dile getiren Rıdvan Akgün, "Haziran'da söz konusu bu artışlar başlar Eylül ayında en son pik yapar, bitirir. Çünkü yaz aylarında evlenen veya kentsel dönüşüm nedeniyle evleri yıkılacağı için taşınmak durumda olanlar oluyor. Haziran ayında konut kiralamaları yüzde 10-12 civarında artmış olabilir ama bu temmuz ayında yüzde 25 seviyesinin üzerinde artacaktır" diye konuştu.

İzmir’de konut satışları düştü, kiralar arttı!

‘KİRALIK DAİRE BULMAKTA ZORLUK ÇEKİLİYOR’

Açıklamasında kiralık konut bulmakta zorluk çekildiğini dile getiren Rıdvan Akgün, “Bu paralelde de kira bedelleri de artıyor. Mayıs'ta 20 bin TL bedelle kiralık olan dairenin haziran ve temmuz ayına girerken 30 bin TL'ye kadar artacağını söyleyebilirim. Eylül'e kadar, Mayıs'ta 20 bin TL olan kiralar da 35- 40 bin TL olabilecek" dedi.

İzmir'in bir cazibe merkezi olduğunu da dile getiren Rıdvan Akgün, şunları söyledi: "İnsanlar İzmir'de yaşamak istiyor. Ülkemizin çeşitli yerlerinden iş imkanı ve tatil imkanı arayanlar veya emekli olduktan sonra İzmir'de yaşamak isteyenler de var. Bu sebeple İzmir'e göç devam ediyor. İnsanlar İzmir'e geldikçe bu talebe göre de arzın olmaması yani kiralık konutu üretilmemesinden dolayı fiyatlar gittikçe artıyor. Barınmak amacıyla daire kiralamak zorunda kalanlar, tercihlerini merkezde ziyade merkez dışında İZBAN hattı ve ulaşımı kolay olan yerlere kaydırmaya başladı. Vatandaşlar işine yakın noktalarda yer bulmak yerine yarım saatte olsa 40 dakikada olsa Menemen'e ondan sonra Aliağa'ya taşınıyor. Hatta artık Bergama'ya kadar uzanabilirler ya da Selçuk'a kadar gidebilirler. İmkanları olan insanlar ise küçük bir arsa alıp üzerine Tiny House kondurabiliyor."

 

Ford Focus'ta tam 300 bin TL'lik Haziran fırsatı! Hemen 0 faiz kampanyalı en düşük Ford Focus fiyatına bakın!

Engelli araçlarında ÖTV istisna süresi 5 yıldan 10 yıla çıkıyor! İşte yeni düzenleme

Dries Mertens Maçka'da oturduğu evi satın almak istedi! Dairenin dudak uçuklatan fiyatını duyunca vazgeçti! 


Geri Dön