Konut

İzmir'de rezerv alanda inşa edilen 3 bin 657 konut 2022 sonuna kadar teslim edilecek!

İzmir'de meydana gelen 6.6'lık depremden sonra 5061 konut inşaatının ihalesi yapılırken, 2022 yılının sonuna kadar da rezerv alandaki toplam 3 bin 657 konutun tamamı sahiplerine teslim edilecek.6'lık depremden sonra hayata geçirilen konutlarda çalışmalar hız kesmeden devam ediyor

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6.6'lık depremden sonra hayata geçirilen konutlarda çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Uygulama Şube Müdürü Emrah Bıyıkoğlu önemli bilgiler verdi. Konuyla ilgili aktarılan detaylara göre, İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi'nin yakındaki rezerv alanda incelemeler gerçekleştiren Emrah Bıyıkoğlu, depremde yaşamını yitiren vatandaşlarımıza bir defa daha Allah'tan rahmet dilediğini belirterek, İzmir depremi sonrasında Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından toplamda 5061 konut, 357 iş yeri, 1'er adet anaokulu, ilkokul, ortaokul, 2 cami ve genel altyapı inşaatlarının ihalesini yaptıklarını söyledi. 

Emrah Bıyıkoğlu yaptığı açıklamada proje alanlarındaki Mansuroğlu, Manavkuyu ve Salhane mahallelerimizde toplamda 1404 konut ile 289 iş yerimizin teslim işlemlerini yaptıklarını belirtti.

2022 SONUNA KADAR TESLİM

Rezerv alandaki sürece ilişkin de önemli açıklamalar yapan Emrah Bıyıkoğlu, rezerv alan olarak tabir edilen Şehir Hastanesi'nin üst tarafında kısmında 3657 konut, 68 iş yerinin inşaatına başladıklarını belirterek, bunlardan birinci etaptaki 397 adet konut ve 2 adet iş yerinin teslim işlemlerine başladıklarını söyledi. Şu anda 444 konut, 6 iş yerinden meydana gelen ikinci etap proje alanının iskan ve abonelik işlemlerinin sürdüğünü ve teslim işlemlerine başlayacaklarını söyleyen Bıyıkoğlu, geriye kalan 2 bin 816 konut ve 60 iş yerinin ise 2022 sonuna kadar etaplar halinde teslim edilmesini planladıklarını belirtti.

Emrah Bıyıkoğlu, yıl sonuna kadar rezerv alandaki toplam 3 bin 657 konutun tamamını depremzede vatandaşlara teslim edileceğini de sözlerine ekledi.

Rezerv alanın tamamına elektrik, su, doğal gaz gibi alt yapı imkanlarının ulaştığını dile getiren Emrah Bıyıkoğlu, İlgili kurumlarla devir teslim işlemlerini yürüttüklerini söyledi. Bıyıkoğlu, ayrıca bölgede 1 adet anaokulu, ortaokul, ilkokul ve 2 adet caminin de inşaatlarının hızla sürdüğünü belirterek, deprem konutlarının 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon olarak tasarlandığını söyledi.  

TOKİ'den sanal gerçeklik gözlüklü tanıtım! Vatandaş sosyal konutları sanalda gördü!

TOKİ'den İzmirli depremzedeler için 2 yılda 2 bin 245 yeni konut!

TOKİ'den Ankara'ya 212 konutluk yeni proje geliyor! Sakın kaçırmayın!