05 / 05 / 2024

İzmir'de stokçuluk yapan otomotiv bayisine idari para cezası!

İzmir'de stokçuluk yapan otomotiv bayisine idari para cezası!

İzmir'de bir otomotiv bayisine stokçuluk yaptığı gerekçesiyle 545 bin 550 lira idari para cezası verildi.



Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, İzmir'de bulunan bir otomotiv bayisine stokçuluk yaptığı gerekçesi ile ceza üst sınırı olan 545 bin 550 lira idari para cezası verdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan ahbere göre; Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Tüm sektörlerde tüketicilerin temel ihtiyaçlarını karşılamak için zorunlu olan mal ve hizmetlerde haksız fiyat artışları ve tüketicilerin mallara ulaşmasını engelleyen stoklama faaliyetlerine yönelik suistimallerin yakından takip edildiği belirtildi.

İzmir de stokçuluk yapan otomotiv bayisine idari para cezası!

"Arz talep dengesiyle uyuşmayan fiyat artışlarına ve kurallı serbest piyasayı bozucu faaliyetlere karşı caydırıcı tedbirler alınmakta ve Bakanlığımızca mevzuat çerçevesinde tüm imkanlar seferber edilmektedir." ifadesine yer verilen açıklamada, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından, İzmir'de bir otomotiv bayisine stokçuluk yaptığı gerekçesiyle ceza üst sınırı olan 545 bin 550 lira idari para cezası verildiği açıklandı.

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluğa karşı sıkı takip!

Konutta stokçuluk artıyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön