29 / 04 / 2024

İzmir'de yapılacak Karşıyaka Tramvayı tanıtıldı!

İzmir'de yapılacak Karşıyaka Tramvayı tanıtıldı!

Alaybey-Karşıyaka-Mavişehir arasındaki 9,7 kilometrelik güzergâhta yapılacak Karşıyaka Tramvayı ile Konak Tramvayı için inşaat ve çekerleri de kapsayan yapım ihalesine 26 Şubat 2014' te çıkılacak...




İzmir'de, Konak Tramvayı’ndan sonra Karşıyaka Tramvayı da görücüye çıktı. Alaybey-Karşıyaka-Mavişehir arasındaki 9,7 kilometrelik güzergâhta yapılacak Karşıyaka Tramvayı ile Konak Tramvayı için inşaat ve çekerleri de kapsayan yapım ihalesine 26 Şubat 2014'te çıkacaklarını belirten  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Bütün çalışmalarımızı, sevgili hemşehrilerimizin desteğiyle şeffaf, açık ve katılımcı bir yönetim ve demokrasi anlayışıyla gerçekleştiriyoruz.” dedi. Kocaoğlu’nun yanısıra Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın da katılımıyla Karşıyaka Opera Binası’nda düzenlenen tanıtım toplantısında, özellikle güzergâhtan etkilenecek semt sakinleri ve esnafa bilgi verildi.


Söz konusu güzergâh üzerinde 15 durak ve 17 araçlı planlanan tramvay hattının tanıtıldığı toplantıda konuşan Başkan Kocaoğlu, lastik tekerlekli taşımacılığın zorunluluğuna değinerek, “Bunu kilometre olarak minimuma indirmek, ulaşımda raylı sistemin payını arttırmak zorundayız. Mevcut metro hattımız ve Aliağa-Menderes Banliyo Hattı’yla birlikte İzmir’de raylı sistemle günde binlerce yolcu taşıyoruz. Önümüzdeki aylarda da Üçyol-Üçkuyular metro hattını devreye alacağız. İZBAN, Torbalı’ya 30 kilometre daha uzayacak. Şu anda Selçuk’a giden hattın proje çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki iki sene içinde de Selçuk’a İZBAN’la ulaşmak mümkün olacak. Kuzeyde de hedefimiz Bergama’ya ulaşmaktır. Aliağa’dan da Bergama’ya 45 dakikada gelindiğinde, 200 kilometreyi aşan ve kenti kuzeyden güneye doğru kesen bir ulaşım sistemine kavuşacağız.” şeklinde konuştu.


Bugün



Geri Dön