28 / 09 / 2024

İzmir'deki 4 belediyeden SGK borçlarını kapatmak için taşınmaz satışı formülü!

İzmir'deki 4 belediyeden SGK borçlarını kapatmak için taşınmaz satışı formülü!

İzmir’de CHP’li belediyelerin SGK borçları üzerinden yaşanan tartışma hız kesmeden sürerken, belediyeler borçların kapatılması amacıyla kaynak arayışına girdi. Ekim ayında gerçekleştirilecek olan ilk meclis toplantısında 4 belediye taşınmaz satışını gündeme alacak.




İzmir’de belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) bulunan borçları gündemdeki yerini koruyor. Gerçek İzmir’de yer alan habere göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın belediyelerin SGK’ya olan prim borçlarını açıklaması Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ise borçlar için gerekli adımların atılacağını açıklamasından sonra belediyeler de kaynak arayışına girdi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Bu kapsamda Karabağlar, Karşıyaka, Gaziemir ve Çiğli Belediyesi taşınmaz satışı için düğmeye bastı. Belediyelerin aldığı satış kararları önümüzdeki ekim ayının ilk meclis toplantısında gündem gelecek.Belediyelerin aldığı kararlara ilgili meclis gündem maddeleri şu şekilde:

KARABAĞLAR BELEDİYESİ

Yürürlükteki imar planında kamu hizmetine ayrılmış bölgede kalan önerge ekindeki listede ada parsel bilgileri belirtilmiş olan taşınmazların, 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun'un geçici 8. maddesine gereğince Karabağlar Belediyesi’nin söz konusu kanun kapsamına giren borçlarına karşılık Maliye Bakanlığı'na satışı hakkında,

İzmir deki 4 belediyeden SGK borçlarını kapatmak için taşınmaz satışı formülü!

KARŞIYAKA BELEDİYESİ

Karşıyaka Belediyesi’nin ve belediyeye ait Karşıyaka Belediyesi Personel A.Ş' nin ve Kent Karşıyaka Sosyal Tesis İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin Sosyal Güvenlik Kurumuna olan borçlarına karşılık Mülkiyeti Belediyemize ait önerge ekindeki listede belirtilmiş olan taşınmazların 5510 sayılı Kanunun Geçici 41’inci maddesi kapsamında devredilmesi hakkında önerge.


ÇİĞLİ BELEDİYESİ

Çiğli Belediyesi’ne ait taşınmazların takas, trampa, kat karşılığı verilmesi, mahsup ya da devir yoluyla, Çiğli Gıda İnşaat Turizm TİC.LTD. Şirketinin Sosyal Güvenlik Kurumuna olan prim borçlarının 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Kanunu,nun geçici 41. maddesine göre ödenmek üzere ve 5393 sayılı Belediye Kanunu,nun 18. maddesine göre sosyal Güvenlik kurumuna taşınmazlarının satışının yapılması ile ilgili konunun görüşülmesi.

GAZİEMİR BELEDİYESİ 

Gaziemir Belediyesi mülkiyetinde olan; 

1 -  İzmir  İli, Gaziemir İlçesi, tapunun Çay Mahallesi, 2227,94  metrekare yüzölçümlü 2035 ada, 5 parseldeki 165,07 metrekare hissenin,

2 -İzmir İli, Gaziemir İlçesi, tapunun Atıfbey Mahallesi, 1849,00 metrekare yüzölçümlü 1176 ada, 1 parseldeki  329,60 metrekare hissenin,

3 - İzmir İli, Gaziemir İlçesi, tapunun Atıfbey Mahallesi, 2531,43 metrekare yüzölçümlü 1373 ada 3 parselin

4 - İzmir İli, Gaziemir İlçesi, tapunun Çay Mahallesi, 2500,16 metrekare yüzölçümlü 2122 ada 3 parselin

5 - İzmir İli, Gaziemir İlçesi, tapunun Çay Mahallesi 1658,00 metrekare yüzölçümlü 2101 ada 1 parselin

6 - İzmir İli, Gaziemir İlçesi, tapunun Yeşil Mahallesi, 1653,17 metrekare yüzölçümlü 175 ada, 3 parselin

7 - İzmir İli, Gaziemir İlçesi, tapunun Sakarya Mahallesi, 1811,00 metrekare yüzölçümlü 1761 ada, 1 parselin

8 - İzmir İli, Gaziemir İlçesi, tapunun Yeşil Mahallesi, 2596,00 metrekare yüzölçümlü 2096 ada, 5 parselin, 5393 sayılı Kanunun; Belediye Meclisinin görev ve yetkileri başlıklı 18. maddesinin (e) bendi, Belediye Encümeninin görev ve yetkileri başlıklı 34. maddesinin “g” bendi hükümleri ve 6183 sayılı Kanunun Geçici 8. maddesi kapsamında Belediyemizin vergi borcuna mahsuben Maliye Hazinesine bedelli şekilde devren satışının gerçekleştirilmesi, trampa (takas) ve vergi borcuna karşılık devirle  ilgili iş ve işlemleri yürütmek üzere Belediye Encümenine yetki verilmesi, evrakları imzalamaya Belediye Başkanı Sayın Ünal IŞIK’ın yetkili kılınması hususunda, Sayın Meclisçe görüşülerek karara bağlanması hakkında.

 

Mobil evler deprem sonrası kullanım açısından büyük fırsat! 

Belediye ve İl Özel İdare’den iki şehirde satılık bina ve arsa!

Emeklilerin hesaplarına 18 bin TL yatırılacak! Son tarih 30 Eylül!


Geri Dön