02 / 05 / 2024

İzmir’deki kentsel dönüşümde flaş gelişme! Tüm yetki belediyeye verildi!

İzmir’deki kentsel dönüşümde flaş gelişme! Tüm yetki belediyeye verildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İzmir'deki inşaat yapma ve yaptırma yetkisini de belediyeye devretti. İşte detaylar...



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca Narlıdere’de kentsel dönüşüm yapma yetkisinin belediyeye devredilmesinden sonra yeni bir hamle geldi. 

10 senenin ardından Bakanlık inşaat yapma ve yaptırma yetkisini de belediyeye devretti. Böylece hazine arazileri de dahil olacak şekilde arazilerin devri belediyeye yapılacak. Sürece ilişkin konuşan Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin “Biz anlaştığımız kişilere daire teslim yapacağız. Bu bürokratik problemlerin çözülmesi çok çok önemli. Biz öngörülerimizi seçiminde vatandaşa anlatacağız. Yetki devri olsa bile vatandaş ile uzlaşmadan yapmayacağız" şeklinde konuştu.

Egedesonsöz'de yer alan habere göre, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, konuya ilişkin merak edilenleri konuştu. Başkan Engin, ilçedeki kentsel dönüşüme ilişkin olarak gerçekleşen yeni gelişmeyi açıkladı. Başkan Engin ayrıca ilçede devam eden çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

VATANDAŞLARA DAİRE TESLİMİ YAPACAĞIZ

Bir dönem daha sürdürülmesi kapsamında kentsel dönüşüm konusuna ağırlık vereceklerini ifade eden Engin, kentsel dönüşüm alanında hazine dahil tüm arazilerin belediyeye devredildiğini ifade etti.

Engin 470 dönüm arazide 5 bin konut yapılacağını, 4 mahalleyi ilgilendirdiğini söyledi. Söz konusu yerin 2013 yılında bakanlık tarafından riskli alan ilan edildiğini anımsatan Engin, "Yaklaşık 10 yıl geçmiş. Biz geldiğimizde plan başlamıştı, bakanlık ile planları tamamladık, uygulama planı başlıyor. Buraya ŞPO ve hak sahiplerinin bazıları dava açtı. Bakanlık bazen TOKİ'ye verir yaptırma yetkisini… Fakat bu sefer inşaat yapma ve yaptırma yetkisini Narlıdere Belediyesi'ne verdi" dedi.

Geçen perşembe günü yetki yazısının geldiğini belirten Engin, hazine dahil tüm araziler belediyeye devredileceğini söyledi.

"Anlaştığımız kişilere daire teslimi yapacağız" diyen Engin, "Bürokratik sorunların çözülmesi çok çok önemli… Seçime kadar bir yeni hamle yapmayacağım. Çünkü yeni yönetimin alması gereken uzlaşma kararları olmalı. Biz öngörülerimizi seçimde vatandaşa anlatacağız. Yetki devri olsa bile vatandaş ile uzlaşmadan yapmayacağız" şeklinde konuştu.

Muhtarlar, vatandaşların kurduğu dernekler, yeni meclis üyeleri ile oluşturacakları kurul ile kriterleri belirleyeceklerini ifade eden Engin, "Planlarda itirazlar sonrası problemler çıkarsa da onları düzelteceğiz. Yeni yönetim kim olursa olsun Narlıdere'nin sırtları herkes için bir sorun. Bundan sonrası vatandaş ile uzlaşmak" diye konuştu.

Vatandaşın da böyle şekilde yaşamak istemeyeceğini söyleyen Engin, o alanın zaten riskli alan ilan edildiğine dikkat çekerek, "Orada bu şekilde oturmak bile kanuni değil. Ancak biz onların rızasını almadan hiçbir şey yapmayacağız" ifadelerini kullandı.

Motorin fiyatlarında beklenen gün geldi: Bu gece tam 1 lira 64 kuruş indirim yapılacak! Sürücüler dikkat! 

Bozcaada Belediyesi'nden satılık iki arsa!


Geri Dön