İzmir'deki yapıların yüzde 65'i riskli!
İzmirli işadamı Timincioğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Teoman Timincioğlu yaptığı açıklamada İzmir'deki yapıların yüzde 65'inin riskli olduğunu söyledi
İzmirli işadamı Timincioğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Teoman Timincioğlu, kentsel dönüşüm alanında önemli bir model oluşturdu. Şirketlerinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Türkiye genelinde riskli yapıların tespiti için lisans alan yetkili kuruluşlardan biri olduğunu belirten Timincioğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Teoman Timincioğlu, "Kentsel dönüşüm için ürettiğimiz projeleri, üniversite ve Bakanlık onayları alındıktan sonra çözüm ortağımız olan banka ile bir bütün olarak teslim ediyoruz" dedi.
Timincioğlu'nun kurduğu İzmir Kentsel Dönüşüm A.Ş, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladı. Denizbank'la da işbirliğine giden Timincioğlu, riskli yapılardaki yenileme için hızlı çözüm üreten bir model uyguluyor.
Yapılan anlaşmayla 'riskli yapıları' tek tek analiz ettiklerini belirten Timincioğlu, "Kentsel dönüşüm çalışmalarımızı, ilgili kanun ve yönetmeliklere uygun ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın istediği formatlarda gerçekleştiriyoruz. İzmir'de bir ilk olarak Katip Çelebi Üniversitesi ile yaptığımız protokolle, üniversitenin Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü'nün riskli yapı analizi ve raporlama işlemleri hizmetlerini veriyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Türkiye genelinde riskli yapıların tespiti, etüd proje ve danışmanlık, teknik uygulama, laboratuvar ve yapım için lisans aldık" diye konuştu.
Riskli alan tespiti
Timincioğlu, İzmir Kentsel Dönüşüm A.Ş ile; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü ile birlikte riskli alan tespit çalışmalarına başlayarak Türkiye'de bir ilke imza attıklarını belirtti.
Timincioğlu, teknik çalışmalarını İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Ar-Ge projelerini İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ile yürütmekte olan İzmir Kentsel Dönüşüm A.Ş'nin, Türkiye'de iki üniversite ile birlikte çalışan ilk ve tek kurumsal firma olma özelliğini taşıdığını açıkladı.
'7 milyon konut riskli'
Timincioğlu, "Türkiye'de yaklaşık 19 milyon konut bulunuyor. Bu konutlardan 2000 yılından sonra yapılan 5 milyon konut haricindeki 14 milyon konutun 6-7 milyonu afet yönünden risk teşkil ediyor. İzmir'deki yapıların ise yaklaşık %65 'i riskli" dedi.
Yeni Asır