Kent Haberleri

İzmirdeniz Kıyı Tasarım Projesi'nde bir aşama daha tamamlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaklaşık 100 dönüm alanda gerçekleştirdiği ve kentlilerin büyük beğenisini toplayan Bayraklı kıyı düzenleme çalışmalarında ikinci etabın açılışı bugün gerçekleştirilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, İzmirlilerin denizle ilişkisini güçlendirmek amacıyla Körfez’i kıyılarıyla birlikte yeniden tasarlayan “İzmirdeniz Kıyı Tasarım Projesi”nde bir aşama daha tamamlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Bayraklı kıyılarında iki etap halinde gerçekleştirdiği yeni düzenlemeler, bugün saat 18.30’da gerçekleşecek törenle hizmete açılacak.

Güneşlenme terasları da var


İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı Şelale Deresi ve Adnan Kahveci Kavşağı arasında yaptığı 2. Etap düzenleme çalışması kapsamında, sahil bandı boyunca kıyıyı ikiye böldü. Bir tarafında kumsal düzenlemeleri gerçekleştirildi, diğer tarafında ise beton şezlong, gölgelik ve ahşap güneşlenme terasları oluşturuldu. Kıyı ile diğer fonksiyonları ayırıcı dalga desenli kesintisiz yaya yolunun yanı sıra, kara tarafından da kesintisiz bisiklet yolu ve Bisim alanları meydana getirildi. Mevcut ağaçlar korundu ve ağaç yoğunluğu fazla olan yerlerde oturma birimleri, aydınlatmalar ve çocuklar için hamakların bulunacağı 2 piknik alanı yapıldı. Ağaç yoğunluğunun az olduğu bölgelerde ise yaş gruplarına göre çocuk oyun alanları ve bu alanları ayırıcı kuru havuz ile farklı spor dallarına hizmet verecek 4 spor sahası yapıldı. Ayrıca Bornova Deresi üzerine kurulan çelik köprü ile de kesintisiz yaya geçidi ve bisiklet yolu bağlantısı da yapıldı.

Toplam 93 bin metrekarelik sahil bandında iki etap halinde gerçekleştirilen düzenlemelerin ardından Bayraklı kıyıları  bambaşka bir çehreye büründü. "İzmirlilerin ‘sokakta’ yaşama alışkanlıkları göz önüne alınarak tasarlanan kıyı düzenleme projesi Bayraklı'nın sahilinde yeni bir cazibe merkezi daha yarattı.