02 / 05 / 2024

İzmir'e 1000 kişilik öğrenci yurdu yapılacak!

İzmir'e 1000 kişilik öğrenci yurdu yapılacak!

Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü İzmir'de bin kişilik öğrenci yurdu yapacak...



AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünün İzmir'de bin kişilik öğrenci yurdu yapacağını, kentteki önemli bir açığı kapatacak bu yurt için 25 milyon lira kaynak ayrıldığını söyledi.

Hotar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversite öğrenimleri için İzmir'e gelen öğrencilerin en önemli sorunlarından biri olan barınma ihtiyacını karşılamak üzere yeni yurt yaptırılacağını bildirdi.

İzmir'deki mevcut yurtların yatak kapasitesinin 10 bin 134 olduğunu, üniversite öğrencilerinin sayısı dikkate alındığında bu sayının artırılması gerektiğinin görüldüğünü vurgulayan Hotar, Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünün Buca ilçesinde 25 bin metrekarelik alana 1000 öğrenci kapasiteli yeni bir yurt yapmak için girişim başlattığını ifade etti.

-"YURTLARIN FİZİKİ ŞARTLARI İYİLEŞTİRİLDİ"
İzmir'de fiziki durumu uygun olan yurtlarda ranza sistemi yerine, öğrencilerin daha rahat edeceği karyola sistemine geçildiğini, 8-10 kişilik odaların sayısının düşürüldüğünü dile getiren Hotar şöyle konuştu:

"Ülkemizin kalkınması, geleceğinin aydınlık olması ve kimsenin üniversite kapısında kalmaması için her ilde üniversite olmasını ön koşul olarak gördük. Ülkemizi aydınlık geleceğe ve daha güzel günlere taşıyacak üniversitelerimizin ve üniversite öğrencilerimizin ihtiyaçlarını da kendi ihtiyacımız olarak görüyoruz. İzmir'deki 1000 yatak kapasiteli yurt için tahsis edilen 25 milyon liralık kaynağın ülkemizin aydınlık geleceğine yatırım olduğunun da bilincindeyiz.

Temmuz ayının ilk haftası Büyükşehir Belediye Meclisinden geçeceğine inandığımız bu projeyi hayata geçirerek İzmir'deki önemli bir açığı kapatmış olacağız. Yurdun yapımıyla birlikte toplam kapasite artışı yüzde 14'e ulaşacak."

AK Parti Hükümetleri döneminde üniversitesi olmayan il kalmadığını, sadece üniversiteleri açarak kurdele kesmediklerini belirten Hotar, "2010 yılında yeni üniversiteler için 4 bin memurun yanında 7 bin de akademik personel alınacak" dedi.
AA


Geri Dön