28 / 04 / 2024

İzmir'e 2,4 kilometrelik tünel yapılacak!

İzmir'e 2,4 kilometrelik tünel yapılacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca trafiğini rahatlatmak amacıyla açılan Homeros Bulvarı'nı, Otogar'a bağlayacak yolda, yaklaşık 250 ağaca dokunmamak için tünel projesini devreye soktu.



İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca trafiğini rahatlatmak amacıyla açılan Homeros Bulvarı'nı, Otogar'a bağlayacak yolda, yaklaşık 250 ağaca dokunmamak için tünel projesini devreye soktu. Buca ile Bornova arasında kalan bölüme, 2,4 kilometrelik kentin en büyük tüneli yapılacağı açıklandı.


Buca trafiğinde önemli bir rahatlamaya neden olan Homeros Bulvarı'nın devamı niteliğinde olan ve Otogar'a kadar uzanan 7 kilometrelik yeni güzergâhın bir bölümünün derin tünelle geçileceği öğrenildi. Buca Ufuk Mahallesi ile Bornova Çamkule arasında kalan 2,4 kilometrelik bölümde gerçekleştirilecek derin ve çift tüp tünel projesi sayesinde, bu bölgede kamulaştırma süreci de yaşanmayacak.  İzmir  trafiğine büyük rahatlama getirecek yeni güzergâh Buca Onat Caddesi'nden başlayarak Otogar'a kadar uzanacak ve Buca, Bornova ile Konak ilçelerinden geçecek. Yaklaşık 250 ağacın kesilmekten kurtulduğu projede, geniş bulvar olarak açılacak yeni yol, 35 metre genişliğinde ve 3 gidiş - 3 geliş olmak üzere toplam altı şeritle hizmete açılacak. Çamlık, Mehtap, İsmetpaşa, Ferahlı, Ulubatlı, Mehmet Akif, Saygı, Atamer, Çınartepe, Merkez, Zafer, Birlik, Koşukavak, Ufuk, Çamkule, Meriç, Yeşilova ile Karacaoğlan mahalleleri aşılarak Bornova Kemalpaşa Caddesi'nden Otogar'a bağlantı sağlanmış olacak.


EN UZUN TÜNEL OLACAK


İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Buca Ufuk Mahallesi ile Bornova Çamkule arasındaki açacağı 2,4 kilometrelik derin ve çift tüp tünel, aynı zamanda İzmir'deki en uzun karayolu tüneli de olacak. İzmirlilerin halen kullanmakta olduğu Bayraklı 1 Tüneli 320 metre, Konak Tüneli 1674 metre, Bayraklı 2 Tüneli ise 1865 metre uzunlukta olduğu öğrenildi.


Bir yandan uygulama projeleri hazırlanan yeni yolun, bir yandan da kamulaştırma çalışmalarının devam ettiği açıklandı. Buca'dan Yeşildere Caddesi'ne, viyadük ile bağlanan ve ekspres güzergah olarak ilçeye hizmet veren Homeros Bulvarı'nın Otogar'a uzatılacak 7 kilometrelik kısmında kamulaştırma çalışmaları her iki uç noktadan da sürdüğü ifade edildi. Daha önce Homeros Bulvarı için 17.7 milyon TL'lik kamulaştırma yapan Büyükşehir Belediyesi'nin otogar güzergahıyla birlikte şu ana kadar yaptığı toplam kamulaştırma bedeli 53 milyon TL'ye ulaştı. Büyükşehir Belediyesi'nin kente kazandırdığı Homeros Bulvarı, 18 milyon 395 bin TL yapım, çevre düzenlemesi, asfalt ve 17.7 milyon TL kamulaştırma olmak üzere toplam 36 milyon TL'ye mal edilmişti.


Yeni Asır


Geri Dön