01 / 05 / 2024

İzmir'e turizm ve ticaret serbest bölgesi kurulacak!

İzmir'e turizm ve ticaret serbest bölgesi kurulacak!

İzmir'de turistlerin dinlenebilecekleri ve zaman geçirecekleri alanlar oluşturmak için çalışmalara başladıklarını belirten AK Parti İzmir Milletvekili Veysel Eroğlu, ''Ekonomi ve Maliye Bakanı ile görüştüm. Harekete geçeceğiz'' diye konuştu.



AK Parti'nin  İzmir  1. Bölge milletvekilliği için ilk sıradan aday gösterdiği Orman ve Su İsleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İzmir'deki basın kuruluşlarının temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi. 



Kahvaltının ardından basın mensuplarına İzmir'de hayata geçirmeyi planladığı projelerle ilgili bilgiler veren Eroğlu, lise döneminde amcasının gazetesinde muhabirlik ve yazarlık yaptığı için kendisinin de sarı basın kartının bulunduğunu söyledi. 



İZMİR'İ SEVİYORUM 

zaman geçirecekleri alanlar oluşturmak için çalışmalara başladıklarını belirten , "Ekonomi ve Maliye Bakanı ile görüştüm. Harekete geçeceğiz" diye konuştu 29 milyar lira yatırım yapıldı İzmir'e 2014'ün sonu itibariyle 29.1 milyar liralık yatırım yapıldığını vurgulayan Eroğlu, "Bu yatırımların 3 milyar liralık payı bizim bakanlığımıza ait. İzmir'de 310 bin dekar araziyi sulamaya açtık. 5 baraj, 11 gölet yaptık ve 85 dereyi ıslah ettik. 68 milyon yeni fidan diktik ve iki adet bal ormanı haya geçirdik. Sadece su getirmek için 508 milyon lira harcadık" dedi. Çöp için destek veririz Katı atık bertaraf tesisiyle ilgili konunun Büyükşehir Belediyesi'nin işi olduğunu söyleyen Eroğlu, "Bu konuda herhangi bir şey isterlerse, gereken desteği veririz. Daha önce 'su' konusunda da bizden destek istediler. O zaman da, 'Benim telefonum açık ve her desteğe hazırız' dedik. İZBAN'ın yapımında da aynı şekilde Ulaştırma Bakanlığı devreye girdi ve güzel bir proje ortaya çıktı" ifadesini kullandı. 



Bakan Eroğlu, "İzmir'e aday olmak benim için büyük bir gurur vesilesidir. İzmir'e hizmet etmek, eskiden beri idealimdi. Birçok akrabam burada yaşıyor ve kendimi İzmirli olarak görüyorum. İzmir'i çok seviyorum ve bakanlığım döneminde de kente çok hizmet ettim. İnşallah birlikte ve herkesi kucaklayarak, İzmir'e hizmet edeceğiz. Diğerlerinin ne söylediği benim için önemli değil. Biz dosdoğru olarak, yolumuza devam edeceğiz ve hizmet edeceğiz" dedi. 



Göreve geldikten kısa bir süre sonra İzmir'in su problemini çözdüklerini söyleyen Bakan Eroğlu, "Ben göreve geldiğimde, 77 kentimizde su problemi vardı. Bunun üzerine Türkiye genelinde 30-40 yılın su ihtiyacını karşılayacak projeler yaptık. Barajlar ve modern arıtma tesislerini hayata geçirdik. Tahtalı ve Gördes Barajı olmasa, İzmir'e su veremezdik. Su meselesini kökünden çözdük. O dönem Başbakanımız, 'Veysel Hoca, İzmir susuz ve suyu oraya götür' diye söyledi. Ben hemen Gördes'i bitirdim. 106.5 kilometre isale hattıyla, buraya yılda 59.5 milyon metreküp suyu getirdik. Şehrimizi susuz bırakmak kadar kötü bir şey yok" dedi. 



ORMAN İHTİYACI 

İzmir'in özellikle turizm açısından gelişmesi için şehir ormanlarına ihtiyaç duyulduğunu belirten Eroğlu, "Bunun için bir turizm master planı hazırladık. Zengin turistler doğa turizmine yöneliyor. Turizme yönelik İzmir'de önemli bir potansiyel mevcut. Turistlerin buraya gelip, dinlenmesi noktasında uygun bir yer kurulabilir. Bu konuda Ekonomi ve Maliye Bakanı ile görüştüm. İzmir'de, 'Turizm ve Ticaret Serbest Bölgesi' kurma düşüncemiz var. Kentimize gelen turistler, İzmir'de dinlenecekler" dedi. 



Habertürk Egeli


Geri Dön