Kent Haberleri

İzmir'i büyütecek projeler hazır!

CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Mimar Erkut Tamay, "Levantenlerden bize miras kalan yapıları yeniden canlandırmak için kentin potansiyelini harekete geçirmek zorundayız" dedi.

CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Mimar Erkut Tamay, projelerini açıkladı. 


Tamay, AKP iktidarında İzmir'in arka planda bırakıldığını belirterek, "7 Haziran'da karanlık bir devir biterek aydınlık bir döneme gireceğiz. İzmir'imizin 12 yıllık AKP iktidarında karşı karşıya kaldığı dışlanma, arka planda kalma döneme bitecek, CHP'nin iktidarıyla şahlanış dönemi başlayacak. Bu dönemde bizler hazırladığımız projelerle CHP'nin kadrolarının görevde olacağı Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın öncülüğünde kentimizin kültür ve tarihini ortaya çıkaracak çalışmalar yapacağız" dedi. 


Milletvekili seçilmesi durumunda İzmir için TBMM gündemine getireceği proje ve çalışmaları anlatan Tamay, "Her şeyden önce hedefimiz AKP'nin karanlığından bu ülkeyi kurtarmaktır. Kapı kapı dolaşıp halkımıza giderek onların ve ülkenin sorunların çözümü için ciddi bir alternatif yaratmak için çalışacağız. Yerel siyaset gibi genel siyasette de başarının anahtarının sosyal demokrat kadrolarıdır. 


İzmirimizde bu seçimlerde özel bir önem taşıyor. Artık Türkiye'yi de İzmir gibi yapmalıyız. İzmir'imiz hem stratejik hem de kültürler açısından çok önemli bir kent olduğunun bizlerde İzmirimizin değişmesi, gelişmesi ve büyümesi için projeler hazırlayarak kentimizi büyütme inancındayız" dedi. 


"İzmir'e yatırım yağacak" 


Bu seçimde CHP kazanmasıyla tüm ülkenin olduğu gibi İzmir'in de büyük bir değişim yaşayacağını söyleyen Tamay, "Biz bu seçimi öze dönüş olarak görüyoruz. Vatandaşlarımızın kendi hakkına, çocuklarının geleceğine, sanata, hukuka, tarihe, eğitime ve birçok değere sahip çıkacağı son nokta olarak değerlendiriyoruz. CHP'li kadrolar halka hizmet etmeye hazırdır. Ben bir mimar olarak milletvekili seçildiğimde İzmirim için, ilçelerimiz için ne yapabilirim anlayışı ve mantığı içerisinde olacağım. En büyük idealim de İzmir'deki şehircilik mantığının tarihsel dokularla güçlendirilmesidir. İktidar partisini bu güne kadar tarihi izmir kentimizi korumaya yönelik hiçbir projeyi ortaya koymadığı gibi yerel yönetimleri de engellemiştir. Ben Ankara'da TBMM'de bunları dile getirmek İzmirimizin kültürel ve tarihsel yapma uygun, tarihsel kimliğini koruyarak, yeni kentleşmeyi ekolojik bir perspektifle ele alan düşünceyi Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın çalışmalarında hakim kılacağım" dedi. 


Tüm baskılara rağmen... 


Mimar Tamay, AKP hükümeti tarafından kente yapılacak yatırımların neredeyse yok denecek kadar az olduğunu belirterek; "İzmir'in gelişmesini sağlayacak birçok yatırım AKP hükümetinin ilgisizliği yüzünden kaderine terk edilmiş durumda. İzmirliler, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'yla iftihar ediyor. Çünkü onca baskıya onca yıldırmaya rağmen büyük Başkan Kocaoğlu ilimizi kalkındıracak, ekonomik ve sosyal refahını sağlayacak, tarihi, kültürel turizmi destekleyecek, kentsel dönüşüme öncü olacak yatırımları birer birer hayata geçiriyor" dedi. 

CHPTi Erkut Tamay, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Buca ilçesinde gerçekleştirilecek Kasaplar Meydanı projesinin önemine dikkat çekerek; "Büyükşehir Belediye Başkanımız kent içi düzenlemelerle kentin markalaşması sürecinde en önemli adımlar atmaktadır. Bu projeyi oldukça önemsiyorum" dedi. 


Kendisinin de Buca Kasaplar Meydanı için hazırladığı bir proje bulunduğuna ifade eden Tamay görüşlerini şöyle sürdürdü: "Hazırladığım projeyle bölgenin tarihi, kültürel ve mimari dokusuna, cephelerine ve gabrisine uygun olarak yapılacak 9 adet yeni yapı ve meydan ile birlikte alanı, kentin yeni bir cazibe merkezi kazanmasını hedeflemiştir. Şimdi Büyükşehir Belediyemizin bu önemli atılımı yapması beni oldukça mutlu etmiştir. Hazırladığım projede meydanın altı kapalı otopark olarak tasarlamıştım. Ayrıca projemde yapılandırdığım restore edilen tescilli yapılar ve bu yapılara uygun yapılacak yeni yapılara da kültür-sanat evi, kafeterya, geçmişten günümüze Buca temalı bir müze, cep sineması gibi farklı fonksiyonlar yükleyerek üniversite kenti olan Buca'nın hak ettiği yeni cazibe merkezini kazandırmış olunabilir. Kısaca biz ülke sevdalısıyız, biz İzmir sevdalısıyız. 


CHP iktidara gelmesiyle yerel yönetimlerle genel yönetim arasında İzmir küskünlüğü bitirecek CHPTi belediyelerimizin önünü açarak halkımıza daha fazla yatırım sunmasını sağlayacağız. Bu yolda hazırladığım tüm projeleri İzmirimizin emrine ücretsiz sunmaya da hazırım". 


Yenigün İzmir