27 / 04 / 2024

İzmir'in eksiği kentsel dönüşüm ve tanıtım

İzmir'in eksiği kentsel dönüşüm ve tanıtım

 İzmirli işadamı Kemal çolakoğlu, şehrin çok büyük avantajlara sahip olduğunu, bunların kullanılması gerektiğini belirterek, 'Tek eksiği kentsel dönüşüm ve yeterli tanıtımdır' diyor



8 yıl süreyle Ege Genç İşadamları Derneği Danışma Kurulu Başkanlığı yapan işadamı Kemal çolakoğlu, İzmir'in potansiyeline inananlardan. çolakoğlu, İzmir'in en büyük zenginliğinin insan kaynağı olduğunu belirterek başlıyor söze ve devam ediyor: 'Ticarette dürüstlüğe inanan, vergisini zamanında ödemeye çalışan bir zihniyeti vardır. Zor kazanan, zor harcadığı için, para sirkülasyonu düşük ve risk almayı sevmeyen bir yapıdır bu.

RAKİBİ BARSELONA
İzmir' in geri kalmış görüntüsünün altında İstanbul gibi bir metropolle karşılaştırılması olduğunu söylüyor çolakoğlu. İzmir'in rakibinin İstanbul veya başka bir Anadolu kenti değil Barselona ve Marsilya olduğunu belirtiyor.  İzmir  için yapılacak en büyük şeyin tanıtım olması gerektiğinin altını çiziyor ve şunları anlatıyor: 'Bunun için kentte uluslararası ölçekte sempozyumlar, fuarlar, paneller yapmak gerekiyor.' İzmir'in Barselona'yı örnek alması gerektiğini hatırlatan çolakoğlu, bu kentin en belirgin özelliklerinden birisinin futbol takımı olduğunu vurgulayarak, 'Avrupa'da oynayacak futbol takımı oluşturmak, her İzmirli'nin görevi olmalı' diyor. İzmir'in marka kent olması için kentsel dönüşümün de gerektiğini anlatan çolakoğlu, kent içi turizmin de gelişmesinin öneminin altını çiziyor.

EXPO 2020 ÖNEMLi
Kemal çolakoğlu, İzmir'i değiştirecek önemli bir projenin de EXPO 2020 olacağını söylüyor. çolakoğlu, 'EXPO 2020 kazanılırsa, İzmir'in vilayeti, belediyesi, sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarının tümünün ortak hedefi olan '2020 İzmir Akdeniz'in Yıldızı' sloganı gerçek olacaktır' diyor.
Takvim


Geri Dön