Kent Haberleri

İzmir'in farklı noktalarında dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Bayraklı kentsel dönüşüm bölgesinde konum ve yükseklikleri güneş, rüzgar ve topografya dikkate alınarak tasarlanan toplam 8 bin konut üretilecek. Depreme karşı güvenli, sağlıklı kentsel yaşam alanları yaratılacak...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin farklı noktalarında yürüttüğü dönüşüm çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bayraklı ve Uzun dere'de hak sahipleri ile sözleşmeler imzalanıyor 



İzmir'de 4700 hektarlık yenileme ve sağlıklaştırI ma program alanı üzerinde kendi öz kaynaklarıyla kentsel dönüşüm çalışmalarına başlayan Büyükşehir Belediyesi, 8 farklı bölgede önemli adımlar attı. Büyükşehir, bu bölgeler haricinde Kadifekale'de 42 hektar büyüklüğündeki heyelan bölgesinde bulunan 1968 yapının tamamının tahliye ve yıkımını tamamlayarak bölgeyi ağaçlandırdı.

 

Gürçeşme'de 118 bina yıkıldı 


Yaklaşık 2 hektarlık Gürçeşme heyelan bölgesinde yer alan 120 binadan 118'i yıkıldı. Binaların yıkımlarının en kısa sürede tamamlanarak alanın yeşil alan olarak kente kazandırılması hedefleniyor.

 

Uzundere'de imzalar atılıyor 


Büyükşehir Belediyesinin 32 hektarlık büyüklüğündeki alanda 497 yapı, 1172 bağımsız bölümü kapsayan ve 3216 adet yeni konut yapılması hedeflenen Uzundere Projesi, 9 Eylül 2012 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Uzundere İletişim Merkezi'nde, hak sahipleri ile uzlaşma sözleşmeleri imzalanmaya devam ediyor. 


Ege Mahallesi'de hazır 


Ege Mahallesi nde 7 hektarlık alanı dönüştürecek. Mevcut durum tespiti ile başlayan çalışmalarda 591 yapının ölçümü tamamlandı, tapu bilgileri alınarak projeye altlık teşkil edecek veri tabanı oluşturuldu. Alana ilişkin uygulanacak kentsel vizyonun belirlenmesi, imar planı, mimari proje ve kentsel tasarım projeleri çalışmalarına başlandı. 




Ballıkuyu'da ihale tamam 

Ballıkuyu projesinde de "yerinde dönüşüm" hedefleniyor. Alanda esas bilgi belge toplanmasına yönelik hizmet alım işi ihalesi sonuçlandı. Ekim ayı sonuna kadar tespit çalışmalarına başlanacak. 


BAYRAKLI'DA görüşmeler sürüyor 


Bayraklı'da 12 Temmuz 2013 tarihinden itibaren Ekrem Akurgal Rekreasyon Alanı Sosyal Destek Merkezi'nde hak sahipleri ile uzlaşma görüşmeleri başladı. Bayraklı'daki toplam 310 hektarlık bölgede öncelikle ulaşım ve jeolojik etüd çalışmaları tamamlandı. Bayraklı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi için Hizmet Alım İhalesi yapıldı ve çalışmalar bitti. Bayraklı'da 2831 adet konut sahibi ve 108 adet işyeri sahibi ile görüşüldü. 


Örnekköy raporu hazır 


Örnekköy'de Jeolojik etüdü onay aşamasında olan 18 hektar büyüklüğündeki alana ilişkin ön fizibilite raporu hazırlandı. Alanda zemin üstü envanterinin hazırlanması amacı ile yapılara ilişkin mevcut durum ölçüm ve tespitleri tamamlandı. Bölge ile ilgili çalışmaların veri tabanına aktarılması, kentsel tasarım ve planlama çalışmaları ise devam ediyor. 


Yeşildere'de dönüşüm 


Bakanlar Kurulu Kararı ile "Afete Maruz Bölge" ilan edilen 2 hektar üzerindeki 153 yapıdan 134'ünün tahliyesi ve yıkımı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi ayrıca, Yeşildere heyelan bölgesindeki vatandaşları, Temmuz ayında Noter huzurunda çekilen kurayla Uzundere'deki yeni konutlarına kavuşturdu. Uzundere'deki C-6 Blok'ta yer alan 56 daire için 49 vatandaş kuraya katıldı. 




Milliyet Ege