03 / 05 / 2024

İzmir'in stat sorununu Ankara çözecek!

İzmir'in stat sorununu Ankara çözecek!

Sabah saatlerinde sanal aleme yansıyan açıklamalar gündemi bir anda karıştırırken, akşam saatlerinde ise Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu bir araya geldi...




Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç ile  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile bir araya gelip stat sorununu masaya yatırdı. Oldukça olumlu geçen görüşmede son dönemde kamuoyunda sıkça tartışan ve İzmir'de yapılması planlanan stadyumlar konusunda önemli adımlar atıldı


İzmir'de dün stat konusunda oldukça hareketli bir gün yaşandı. Sabah saatlerinde sanal aleme yansıyan açıklamalar gündemi bir anda karıştırırken, akşam saatlerinde ise Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu bir araya geldi. Önce başbaşa görüşen Kılıç ve Kocaoğlu daha sonra bakan yardımcısı, müşteşar ve genel müdürün de katıldığı toplantıda İzmir'in stat sorununu masaya yatırdı. Görüşmelerin son derece olumlu geçtiği belirtilirken, her iki tarafın da konuyla ilgili açıklama yapmamaya karar verdiği bildirildi. Yeni Asır'a gelen bilgiye göre görüşmelerin son derece olumlu geçtiği öğrenildi.

Bu arada gündüz saatlerinde ajanslara ve sanal aleme yansıyan haberler ortalığı karıştırdı. Karşıyaka Stadı'nın ihalesini kazanan Ali Acar şirketi Genel Müdürü Ufuk Bekdemir'in ağzından, "Karşıyaka'ya kesinlikle stat yapılmayacak. Stat ya Çiğli'ye yapılacak, ya da proje iptal edilecek" açıklaması yayınlandı. Haberden kısa bir süre sonra Bekdemir, "Beni bu konuda arayan gazeteci arkadaşa bilgi verdim. Ancak sözlerim çarpıtılmış ve söylemediğim şekil almış. Benim söylediğim tek şey, bana konuyu Karşıyaka Kulübünden anlatıldığı, TOKİ'deki bilgilendirme toplantısının yapıldığı ve benim de onlara kararın Gençlik Spor Bakanlığı olduğunu söylememdir. Ben neresini işaret ederlerse orasını yaparım" dedi.


Ayak oyunlarına başvuruyorlar

AK Parti İzmir Milletvekili ve MKYK Üyesi Av. Hamza Dağ ise Karşıyaka Stadı'nın yapımı ile ilgili ortaya atılan iddiaları araştırdığını ve iddiaların asılsız çıktığını belirterek, "Stadın ihalesi mevcut yerine yapılmak üzere 10 ay önce yapılmıştır. Karşıyaka stadının mevcut yerine yapılması ile ilgili Gençlik ve Spor bakanlığımızda çok net şekilde bir irade mevcuttur. Ancak Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve KSK yönetimi bu stadın yerine yapılmasını engellemektedir. Ama biz biliyoruz ki KSK taraftarı bu stadın yerine yapılmasının ne kadar mantıklı ve doğru olduğu hususunda bizimle hem fikirdir. Kocaoğlu, son yaşanan bu meselelerden ve süreçten dolayı hatalı olduğunu görmekte ve bir takım ayak oyunlarına başvurmaktadır. Ne yazık ki buna yönetimler de alet olmaktadır" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön