Ulaşım

İzmir'in trafik sorunu büyüyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi 'nin " ulaşımda düğüm çözülüyor " söylemiyle kent trafiğini rahatlatmak için hayata geçirdiği aktarmalı ulaşım sisteminin trafik yoğunluğunun azalmasına bir faydası olmadı.


İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin "ulaşımda düğüm çözülüyor" söylemiyle kent trafiğini rahatlatmak için hayata geçirdiği aktarmalı sisteminin trafik yoğunluğunun azalmasına bir faydası olmadı. Kent trafiği okulların açılmasıyla yine eskisini aratmayan manzaralara sahne oldu. Okul servislerinin de trafiğe katılmasıyla ve tatilcilerin dönüş yapmasıyla özellikle Anadolu Caddesi, Ankara Caddesi ve Altınyol gibi şehrin ana güzergahları, trafik yoğunluğunu kaldıramaz hale geldi. 


Halk çare istiyor

Okul ve işe yetişmek için yoğun çaba sarfeden vatandaşlar İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne isyan etti. Aktarmalı ulaşımın kente ve kent insanına faydalı olması için önce altyapının ve yolların hazır olması gerektiğini belirten vatandaşlar, "Zaten sıkışık olan trafik şimdi daha çok kilitleniyor. Ne değişti onu anlamayamadık. Trafikte düğüm çözülmedi iyice kördüğüm oldu. Buna bir çare bulunsun. Her sabah akşam bu trafiği çekmek istemiyoruz" diye konuştu.


Araçlar ilerleyemiyor

Karşıyaka'da sabah saatlerinde Konak istikametine doğru, Bornova'da Zafer Payzın Köprüsü Ege Üniversitesi Kavşağı'na kadar, Yeşildere Caddesi Basmane Kavşağı'ndan Buca Kavşağı'na kadar ve Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda Konak'tan Güzelyalı'ya kadar sabah saatlerinde yoğun trafik sorunuyla karşı karşıya kalınıyor. Bunun üzerine bir de Bornova'da gerçekleştirilen aslfaltlama ile Yeşildere'deki viyadük çalışmaları buna eklenince İzmir trafiği içinden çıkılmaz hale geliyor. İlçe merkezlerinde ise Buca, trafik yoğunluğunda en fazla şikayet gelen bölge. Yağışlarla birlikte trafik sorunun artacağını belirten vatandaşlar, sorunun çözülmesi için gerekli çalışmaların yapılmasını istedi. 


Yeni Asır