02 / 05 / 2024

İzmirli 24 müteahhit Güçsan Yapı Anonim Şirketi'ni kurdu!

İzmirli 24 müteahhit Güçsan Yapı Anonim Şirketi'ni kurdu!

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır öncülüğünde bir araya gelen 24 şirket ve müteahhit, Güçsan Yapı Anonim Şirketi'ni kurdu. İzmir inşaat sektöründe çok ortaklı dönem başlatıldı.




İzmir müteahhitlerin kentsel dönüşüm projelerinde öncü rol oynamak ve katma değerin İzmir'de kalması yönündeki güçbirliği sonuç verdi. Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır öncülüğünde bir araya gelen 24 şirket ve müteahhit, Güçsan Yapı Anonim Şirketi'ni kurdu.  İzmir  inşaat sektöründe çok ortaklı dönem başlatıldı. 


Kentsel dönüşüm

Nasır, Güçsan Yapı Anonim Şirketi'nin önceliğinin, İzmir'deki kentsel dönüşüm projeleri olacağını dile getirdi. Çok ortaklı şirketin aynı zamanda kentin cazibe merkezi olan bölgelerdeki inşaat projeleri ve yurtdışındaki büyük altyapı projelerinde de ortak hareket edeceğini belirten Nasır, katma değerin İzmir'de kalması yönünde çalışmalar yapacağını söyledi.

Nasır "Biz böylesi bir güçbirliğini yaratırken, yerel seçimler sonrası kentsel dönüşümle ilgili projelerin hızlanacağını, seçilen belediye başkanlarımızın bu konuda çabuk hareket etmelerinin önemini her vesileyle dile getirmiştik. İzmir'in kaybedecek zamanı yok. Kentsel dönüşüm, sosyal boyutlarıyla bütüncül bir yaklaşımla ele alınacak büyük bir değişimi anlatıyor. Biz İzmirli müteahhitler olarak üzerimize düşeni yaptık. İzmir'e dışardan gelmek isteyecek çok büyük inşaat şirketleri ve grupların varlığını da dikkate alarak, mega projeler yaratabilecek finansal yapıyı ve çok ortaklı sistemi hayata geçirdik. Yerel yönetimlerden plan çalışmalarını hızlandırmalarını ve kentsel dönüşüm sürecini başlatacak altyapı hazırlıklarını bir an önce başlatmalarını bekliyoruz" dedi.


Yeni Asır



Geri Dön