21 / 06 / 2024

İzmirli depremzedelerden TOKİ’ye tepki: Evlerimiz 4 senedir teslim edilmedi!

İzmirli depremzedelerden TOKİ’ye tepki: Evlerimiz 4 senedir teslim edilmedi!

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremde evsiz kalan vatandaşlar için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı bir sene sonra konut yapımlarına başlamıştı. İnşaat çalışmalarına başlanan konutlara 4 senedir kavuşamayan depremzedeler isyan etti.



İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremde evsiz kalan yurttaşlar için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı bir sene sonra konut yapımlarına başlamıştı. Depremzedeler, İzmir'de 2021'de temelleri atılan ve 3 bin 500 konuttan meydana gelen rezerv alandaki konutların aradan 4 sene geçmesine rağmen hala tamamlanmasına tepki gösterdi. ANKA'ya konuşan  İzmir  Depremi Proje Mağdurları Platformu Sözcüsü Taner Duman, 4 senedir evlerini ve dükkanlarını teslim alamadıklarını dile getirerek, “Dört senedir tamamlanamayan ve depremzedelerin konutlarını beklediği bir etaptayız. Toplam 125 ailenin burada hala konutlarını beklediğimiz yerdeyiz. Bizim mağduriyetimiz kimseyi muhatap bulamamamız. Ne Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yetkilisi bulabiliyoruz, ne bakanlıkta bir yetkili bulabiliyoruz.” diye konuştu.

İzmirli depremzedelerden TOKİ’ye tepki: Evlerimiz 4 senedir teslim edilmedi!

BİNALAR ÇÜRÜYOR

Gerçek Gündem'de yer alan habere göre yaptığı açıklamada kendilerine çeşitli nedenler sunulduğunu dile getiren Taner Duman, “Yaklaşık olarak dört senedir ilerlenen inşaat bu. Çeşitli sebepler işte müteahhit vefat etti, işçi yok, para yok, müteahhit battı gibi nedenler bize aktarılmış olan sebepler. Hiçbir biçimde muhatap bulamadığımız burada müteahhidin tamamen inisiyatifine kalmış bir bekleyiş de var. Binalar olduğu yerde adeta çürüyor. Malzemeler işte, aşağıda camları gördünüz. Yolların halini gördünüz. Bunlar sonuçta devletin parasıyla bizlerin parasıyla yapılan şeyler ama oldukları yerde çürüyorlar. İşte görüyorsunuz hala balkon demirleri olmayan konutlar var. Girişleri olmayanlar da var. Daha doğal gaz projeleri belli değil. Trafoda sorun olduğu söylendi. Bu şekilde mağduriyetlerin olduğu bir yer sesimizi duyan kimse yok ve duyacak gibi de görünmüyorlar. Yerel seçim de geçti. Seçimler öncesi çok sözler verildi. Seçim öncesi vereceğiz, Ramazan Bayramı öncesi vereceğiz, Ramazan Bayramı sonrası vereceğiz. Şimdi Kurban sonrasına kaldı. Ama işte Kurban Bayramı sonrası teslim edilecek dediğimiz projede maalesef çalışan bir tane işimiz yok” dedi.

Kiracılara soruldu: Ev sahibiniz kira zammı yaparken yüzde 25 sınırına uydu mu?

Emlak yatırımlarında yeni dönem! Yüzde 40 indirimle konut sahibi olacaksınız!

İnşaat sektörü 2024'ün 2. çeyreğine zayıf başladı!


Geri Dön