Dış Piyasalar

İzmirli müteahhitler Dubai’de sektördeki son teknolojileri inceledi!

Dubai Dünya Ticaret Merkezi'nde dünyanın dört bir yanından binlerce sektör profesyonelini buluşturan fuara, KOSGEB destekli organizasyonla İzmir'den kalabalık bir heyet katıldı. Müteahhitler, inşaat sektöründeki son yenilikleri yerinde inceledi....


İzmirli müteahhit, mimar ve mühendisler, Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) öncülüğünde düzenlenen Dubai 5. Uluslararası İnşaat ve Yapı Malzemeleri Fuarı'nda önemli temaslar yaptı. Dubai Dünya Ticaret Merkezi'nde dünyanın dört bir yanından binlerce sektör profesyonelini buluşturan fuara, KOSGEB destekli organizasyonla İzmir'den 110 kişilik kalabalık bir heyet katıldı. Müteahhitler, inşaat sektöründeki son yenilikleri yerinde inceledi.


MÜFED Başkanı Necip Nasır, Dubai'nin gerek şehir altyapısı gerek planlamasıyla kısa sürede dünyada önemli bir konuma geldiğini belirterek, İzmir'in de şehir dönüşümüyle birlikte çok iyi planlanması gerektiğini söyledi. Dubai ve Abu Dabi'yi gezerek Dubai Konsolosu Elif Çomoğlu Ülgen ve Ticari Ataşe Serdar Kumbaracı ile görüştüklerini aktaran Nasır, altyapı ve üstyapı sektöründe halihazırda 25 milyar dolarlık iş fırsatı olduğuna dikkat çekti. İş ve inceleme gezisinin oldukça verimli geçtiğini dile getirerek, İzmir ile Dubai arasında inşaat sektörünün yanısıra hizmet, tekstil, yiyecek ve gıda sektörleriyle ticari işbirliğini geliştirme konusunda önemli temaslar kurulduğu bilgisini verdi. İzmirli müteahhit, mimar ve mühendislerin Dubai'deki yeşil yapılarla yüksek yapılardaki farklı tasarımlar konusunda önemli örnekleri yerinde incelediklerini belirten Nasır, bu bilgi paylaşımının sektör için önemli bir kazanç olacağına dikkat çekti.


Şehir dönüşümünün. sadece gecekondu yıkıp yerine yeni binalar yapılması olmadığını vurgulayan Necip Nasır, şöyle konuştu: “Bizim yapacağımız bütün işler, geleceğimize miras kalacak. Kentsel dönüşümle beraber kentin tarihine, siluetine uygun, dayanıklı, modern binalar, yeşil alanlar ve parklar, sosyal alanlar, otoparklar ve geniş yollara sahip, yeşil binalarla dolu bir kent oluşturulması gerekiyor. Dubai'nin gerçekleştirdiği kentleşme, ekonomik güçle paralel özellik taşıyor. İzmirli müteahhitler olarak güç birliğine gidiyoruz ve kuracağımız yeni şirketle büyük inşaat projelerine imza atacağız.”


İzmir'de yeni inşaat yapılacak arazi üretme konusunda büyük sıkıntı olduğunu ve mevcut yapıların yüzde 85'inin dönüştürülmesi gerektiğini savunan MÜFED Başkanı Nasır, “Kentsel dönüşümün hızlı yaşanacağı İzmirimiz'de, yine kentin içinden çıkan deneyimli müteahhit, mühendis ve mimarlarımızla katma değer kazandıracak yapılar inşa etmeyi hedefliyoruz.” diye konuştu.


Tüm Haberler