05 / 05 / 2024

İzmirlilerden tramvaya veto!

İzmirlilerden tramvaya veto!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçireceği Konak Tramvayı'nın yol açtığı otopark krizi vatandaşı çileden çıkardı. Kent içi ulaşımı rahatlatmak hedefiyle yola çıkan projeye özellikle Göztepe esnafı tepki gösterdi...




İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçireceği Konak Tramvayı'nın yol açtığı otopark krizi vatandaşı çileden çıkardı. Kent içi ulaşımı rahatlatmak hedefiyle yola çıkan projeye özellikle Göztepe esnafı tepki gösterdi. Vatandaşlar, Mithatpaşa Caddesi'nde sağlı sollu gün içinde 3 bin aracın park ettiğini, bunun bir alternatifinin hazırlanmadığını, çözüm üretilmeyen sorunun içinden çıkılmaz bir hal alacağını söyledi. Öte yandan vatandaşlar, Büyükşehir'in bir uygulama yapmadan önce vatandaşa sorması gerektiğini belirtti. 


Otopark ücreti

İzmir'de o bölgede o kadar aracın kullanabileceği bir otopark olmadığını belirten araç sahipleri, "Biz araçlarımızı katlayıp balkona eve mi çıkaracağız. Öte yandan otopark dahi olsa insanların cebinden ayda 200 TL'ye yakın bir gider olacak. Bitmeyen metro inşaatında Hatay esnafının yaşadıkları da malum. Mithatpaşa esnafının sonu da böyle olmasın" dedi. Vatandaşlar büyükşehirin kent içi trafiği rahatlatmak yerine tramvayla birlikte trafik sıkışıklığını daha da artıracağını söyleyerek Başkan Aziz Kocaoğlu'nun aldığı karardan geri dönmesini istedi. 



Yeni Asır




Geri Dön