29 / 04 / 2024

İzmit 28 Haziran Ortaokulu'nun yapımı 300 günde tamamlanacak!

İzmit 28 Haziran Ortaokulu'nun yapımı 300 günde tamamlanacak!

İzmit Kadıköy Mahallesi Hayırsevenler Sokak’ta bulunan, mayıs ayında yıkılarak yenisinin inşaatına başlanan 28 Haziran Ortaokulu’nun inşaatı 300 günde tamamlanacak.



İzmit Kadıköy Mahallesi Hayırsevenler Sokak’ta bulunan, mayıs ayında yıkılarak yenisinin inşaatına başlanan 28 Haziran Ortaokulu’nun yeni binasında çürük olan zeminin güçlendirilmesi için ‘fore kazık’ sistemiyle çalışma yapılıyor.


İnşaatın yapım ihalesini üstlenen Yamaçlı Yapı İnşaat firması, bölgede yıkım sonrası yeni bina çalışmalarına başladı. 950 metrekarelik alanda bulunan eski binanın yıkımı sonrası, zeminden su çıkarken, inşaatın güçlü olması için firma zeminin 25­-30 metre derinine indi. Su dolu temele 210 fore kazık çakarak, binanın güçlü bir zemin üzerine oturtulması için alan hazırladı. Yıkılan 8 derslikli binanın yerine 28 Haziran Ortaokulu’nun yeni binası 23 derslikli olarak inşa edilecek. Bodrum ve zemin üzerine 4 kat inşaat yapılacak.


3 BİN METREKÜP MOLOZ ÇIKTI

1952 yılında o dönemin imkânlarıyla yapılan 2 katlı 8 derslikli 28 Haziran Ortaokulu’nun yıkılan enkazından 3 bin metreküp moloz çıktı. Binanın yıkımı sonrası zeminin de hayli çürük, su nedeniyle gevşek olduğu belirlendi. Bunun üzerine, alana 210 adet foze kazık çakılarak zemin güçlendirildi.3 milyon 954 bin TL muhammen bedelli ihaleyle inşa edilecek yeni binanın 2016­-2017 eğitim yılının ikinci yarısına yetiştirilmeye çalışılacak. Ancak, kazık çakma nedeniyle meydana gelen zaman kaybının, açılış tarihini de ötelemesinden kaygı duyuluyor. 28 Haziran Ortaokulu öğrencileri de okul yapımı tamamlanıncaya kadar Atatürk Ortaokulu’nda eğitim alacak.


300 GÜNDE BİTECEK

28 Haziran Ortaokulu’nun A Blok inşaatı tamamlandıktan sonra, iki katlı B Blok da yıkılacak. Yıkılan B Blok alanı ise okulun bahçe bölümüne ilave edilecek. Öte yandan 28 Haziran Ortaokulu inşaat sahasından ayrılarak C Blokta bulunan binasında ilkokul eğitimi devam edecek.



Özgür Kocaeli


Geri Dön