27 / 04 / 2024

İzmit Akçakoca Mahallesi'nde meydan çalışmaları başladı!

İzmit Akçakoca Mahallesi'nde meydan çalışmaları başladı!

İzmit Belediyesi tarafından Akçakoca Mahallesi’ndeki meydan düzenleme çalışmaları başladı. Yaklaşık 1 milyon 747 bin TL’ye mal olacak olan meydan projesi ihalesini kazanan firmaya yer teslimi yapıldı.



İzmit Belediyesi tarafından Akçakoca Mahallesi’ndeki meydan düzenleme çalışmaları başladı.


İzmit’te tarihi yapıların en çok olduğu mahallerden biri olan Akçakoca için İzmit Belediyesi tarafından bir süre önce meydan projesi hazırlanmış ve Anıtlar Kurulu’na onaylanarak ihale edilmişti. Yaklaşık 1 milyon 747 bin TL’ye mal olacak olan meydan projesi ihalesini kazanan firmaya yer teslimi yapıldı. İhaleyi kazanan Teknik Yapı İnşaat firmasının projeyi 210 gün içinde tamamlayacağı öğrenildi.


Bölgenin tarihi dokusuna uygun olarak hazırlanan projeye göre, yaklaşık 4 bin 500 metrekarelik alanda düzenlemeler yapılacak. Su deposunun Kuzey bölümünde bulunan trafo kaldırılarak bu alan sert zemin ve yeşil alan olarak yeniden düzenlenecek. Ayrıca bu alanın doğusunda bulunan tescilli ağacın çevresi de düzenlenip dinlenme ve oturma bölümü oluşturulacak. Eski muhtarlık binasının olduğu ada da yeşil alan ve sert zemin olarak yeniden düzenlenip, meydan alanın da kot düzenlemesi yapılarak meydanın yol ile ilişkisi kademeler yapılarak sağlanacak. Bu kademeler içerisinde seyir terasları oluşturulacağı da kaydedildi. Meydanın çevresinde bulunan su deposu ek binasının cephesinin de yeniden düzenleneceği bildirildi.


Hürriyet


Geri Dön