Kent Haberleri

İzmit Belediyesi arsaları ticari amaçla işletiyor!

Tuncer Rıfat Barın, Gölkaypark’ın Büyükşehir Belediyesi’nin sitesinde yer alan parsellerin paftasının kaldırıldığını ve göletin bir kısmının sahipleri olmasına rağmen İzmit Belediyesi tarafından ticari amaçla işletildiğini belirtti.


Tuncer Rıfat Barın, Gölkaypark’ın Büyükşehir Belediyesi’nin sitesinde yer alan parsellerin paftasının kaldırıldığını ve göletin bir kısmının sahipleri olmasına rağmen İzmit Belediyesi tarafından ticari amaçla işletildiğini belirtti. Tuncer Rıfat Barın, emlak ofisinde basın açıklaması düzenledi. Barın, Çayırköy Sel Kapanı ile oluşturulan su havzasında hak arasında Bıçkıdere Göleti olarak bilinen Gölkaypark’ın Büyükşehir Belediyesi kent rehberinde yer alan parsellerin paftasının kaldırıldığını belirtti. Büyükşehir Belediyesi, düne kadar yayınladığı parsellerin paftası her ne hikmetse kent rehberi sitesinden kaldırdı diyerek sözlerine başlayan Barın, “ İzmit Belediyesi de göletin hala 2/5 kısmının sahipleri olmasına rağmen ticari amaçlı olarak kullanıyor.1975 – 1978 yılları arasında, DSİ 1. Bölge, 15. Şube Müdürlüğünün inşa etmiş olduğu Çayırköy Sel Kapanı ( İzmit ovası taşkın kontrol yapısı ) ile oluşturulan su havzasında Bıçkıdere Göleti olarak bilinen gölet su gider yollarıyla toplamda 600 dönüme kurulmuştur.  1967 kadastro tespitinde Sepetçi, Çayırköy ile Hacıoğlu halkına verilmiş bu araziler ve hala bugüne kadar suyun altında kalan tarlaların 2 / 5 kısmı sahipleri üzerlerinde duruyor “dedi.


YASAL İŞLEMLERİ BAŞLATABİLİRİZ


Açıklamalarına devam eden Barın, “İzmit Belediyesi, sahipleri olduğu halde göleti ticari amaçlı kullandıklarından olsa gerek, yakın geçmiş tarihe kadar Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kent rehberinde de gösterilen parseller, şimdilerde sitede yayından kaldırılsa da aslında hala mevcutta varlar.İzmit’in Sepetçi, Çayırköy ile Hacıoğlu Köyü sakinlerine ait bu taşınmazlarda hakları bulunan kişilerin şimdilerde kendileri bir yana çocuklarının bile hayatta değil. Torunlarının bazılarının da bilgisi bulunmuyor. Bize müracaat etmeleri hâlinde tapu dairesinde tapularını güncellemek ile alakalı derhal yasal işlemleri başlatabiliriz. Eğer istenmesi halinde Kamulaştırma işlemini ilgili kuruma devrini yaparak bedellerini de veririz” ifadelerini kullandı. 


Kocaeli Gazetesi