28 / 04 / 2024

İzmit Belediyesi'nden 2 yeni gençlik merkezi!

İzmit Belediyesi'nden 2 yeni gençlik merkezi!

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın vizyon projeleri arasında yer alan 2 gençlik merkezinin inşaatı tamamlandı.



 

İzmit Belediyesi'nde yer alan habere göre, daha önceden ilki Gültepe’de faaliyete geçirilen gençlik merkezlerinden Mehmet Ali Paşa ile 28 Haziran Mahallelerindekilerin yapımının tamamlandığı ve yakında hizmete açılacağı belirtildi.

 

İzmit Belediyesi yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Üçyol’daki Mevlana Kültür Merkezi karşısında 397 metrekarelik kullanım alanına sahip 28 Haziran Gençlik Merkezi zemin ile birlikte 3 kattan meydana geliyor. 


Yaklaşık 1 milyon TL'ye mal olan binan zemin katında oyun salonu ve engelli wc,  birinci katta 3 adet etüt odası ile bayan wc, ikinci katta çok amaçlı salon ve kütüphane, çatı katında da dinlenme salonu, çay ocağı, mekanik oda yer alıyor.

 

PAŞA’DAKİ DE TAMAMLANDI

 

Doğu Kışla Gençlik Parkı’nın yanında yer alan 745 metrekarelik alanda temeli geçtiğimiz Şubat ayında atılan Mehmet Ali Paşa Gençlik Merkezi yaklaşık 2 milyon TL'ye mal oldu. Merkezde kütüphane, kafeterya, spor salonu, salon sporları için alan, soyunma odaları, duşlar, 150 kişilik konferans salonu, derslikler ve açık teras yer alıyor. Gençlik merkezlerinin bölgelerde büyük bir eksikliği gidereceği belirtildi.

 

 


Geri Dön