21 / 05 / 2024

İzmit Belediyesi'nden merdivenleri boyamak isteyenlere estetik destek!

İzmit Belediyesi'nden merdivenleri boyamak isteyenlere estetik destek!

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, ilçede bazı merdivenlerin vatandaşlarca boyanması üzerine hazırladığı listeyle boyanacak merdivenleri belirleyerek, bu işi yapanların kendilerine başvurmaları halinde destek vereceklerini bildirdi




İzmit Belediyesi, ilçede bazı merpenlerin vatandaşlarca boyanması üzerine boyanacak merpenleri belirleyerek, boyama işi yapmak isteyen vatandaşlara estetik mimarlarıyla destek verecek.


İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, düzenlediği basın toplantısında, kentin estetiğine önem verdiklerini belirterek, bu kapsamda cadde ve sokaklarda yenileme çalışmaları yaptıklarını söyledi.


Çok renkliliğe sıcak bakan bir yönetim anlayışını benimsediklerini ifade eden Doğan, İzmit'te bazı merpenlerin gökkuşağı renklerine boyandığını ancak bunu kimlerin yaptığını bilmediklerini anlattı.


Doğan, gençlerin bunu sosyal duyarlılık ve estetik düşünce çerçevesinde yaptığını düşündüğünü dile getirerek, "Arkadaşlarımız bunları uyum açısından kapatma yoluna gidiyorlar ancak talimat verdim kapatma yapmayacaklar. Biz bununla ilgili arkadaşlarımızı konseptimize uygun olarak yönlendirelim, hem arkadaşlarımızın enerjisinden faydalanalım. Herkes kendi kafasına göre bir yeri 'güzel olacak' diye boyarsa şehirde düzen olmaz. Bu konuda gayretleri estetik olarak değerlendirmek için merpen listemizi hazırladık. Bu arkadaşlarımızın bize talepleri olduğu zaman estetik birimimizle onlara yardımcı olacağız. Liste içinde boyamak için seçtikleri merpenler için estetikteki mimarlarımızla buluşturacağız, biz de onlara yardımcı olmak istiyoruz" şeklinde konuştu.


- "Mermer, granit ve traverten gibi merpenleri boyanmasın"


Merpenleri boyayan gençlerin kendilerine başvurmaları halinde onların işlerini kolaylaştıracaklarını belirten Doğan, ilçedeki doğal taşlardan yapılan mermer, granit ve traverten gibi merpenlerin boyanmaması gerektiğini söyledi.


 Doğan, boyama işlemlerinin uzman mimarların görüşleri çerçevesinde yapılmasının uygun olacağına dikkati çekerek, şunları kaydetti:


"İzmit, özgür bir şehirdir. Farklılıklarımız bizim gücümüz olur. Yeterki bunu uyum içinde kardeşçe yapalım. Bu şehrin güzelleşmesini hepimiz isteriz. Bunu yaparken kurallar çerçevesinde yapmalıyız ki hata yapma oranı az olsun. Bu merpen listesini arttırabiliriz, hatta kampanyaya da çevirebiliriz. Belirli yerlerin boyanması şeklinde yapabiliriz. Böylece mahalledeki gençlerde bu faaliyete katılabilir. Biz desteğe hazırız, yeter ki bu işlemin bizle irtibatlı yapılmasıdır. Birlikte karar verelim ben de onlarla beraber boyayacağım. Ben de katılacağım" ifadesini kullandı.


AA


Geri Dön