Kent Haberleri

İzmit Belediyesi'nden restorasyon atağı!

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, İzmit’in artık sadece sanayi şehri olarak anılmayacağını belirterek yok olmaya yüz tutan ata yadigarı eserlerimize sahip çıkmaya başladıklarını söyledi.


İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, İzmit’in artık sadece sanayi şehri olarak anılmayacağını belirterek “Hem Kocaeli’de, hem de İzmit’te sosyal belediyeciliğin en güzel örnekleri veriliyor. Gencimizden, yaşlımıza, kadınımıza, engellimize, hastamıza, cenazemize sahip çıkıyor, onlar için ne gerekiyorsa yapıyoruz.  Biz,  sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ının yıllar önce açtığı kapıdan, çizgiden aynı şekilde devam ediyoruz.


ATA YADİGARLARINA SAHİP ÇIKTIK


Göreve geldikten sonra yok olmaya yüz tutan ata yadigarı eserlerimize sahip çıkmaya başladık. Bu eserlerin gelecek nesillere aktarılması için hızlı bir şekilde projeler hazırlayıp gerekli yasal izinleri de alıp restorasyon çalışmalarına başladık. Şimdiye kadar onlarca, cami, hamam, konak ve çeşmenin restorasyonunu tamamladık ve halen restorasyon çalışması devam eden eserlerimiz var.  Ata yadigarlarına sahip çıkma, İzmit’i turizm şehri yapma sözümüzü yerine getiriyoruz. Tarih Koridoru Projemiz, İzmit’in tarih, turizm kenti olmasında çok önemli bir yer tutuyor. Bu alanda sayısız projeyi hayata geçirdik. 


İzmit Belediyesi