İhale

İzmit Belsa Otopark'ı yeniden ihaleye çıkacak!

Geçtiğimiz Eylül ayında ihalesi gerçekleştirilen İzmit Belediyesi’ne ait 860 araç kapasiteli otopark 4 Kasım’da yeniden ihaleye çıkıyor.

Geçtiğimiz Eylül ayında ihalesi gerçekleştirilen İzmit Belediyesi’ne ait 860 araç kapasiteli otopark 4 Kasım’da yeniden ihaleye çıkıyor. Eylül ayındaki ihalede 159 bin TL ile ihaleyi kazanan Esenler İletişim, 3 yıllık peşinatı ödemediği için 154 bin TL’lik teminatını da yaktı. Otopark ihalesi ikinci teklif veren Şen Faktör Otopark’ın 158 bin TL’lik bedeli ile ihaleye çıkacak.


Öztorunlar Otomotiv’in, CHP döneminde işletmeye başladığı AKP döneminde de 6 yıl boyunca işlettiği Belsa Otopark’ı geçtiğimiz ay 143 bin TL muhammen bedel ile ihaleye çıkmıştı. 3 firmanın katıldığı ihalede 159 bin TL teklif veren Esenler İletişim otoparkın yeni işletmecisi olmuştu. Fakat yeni işletmeci, 3 yıllık peşinat olan 5 milyon 724 bin TL’yi ödemedi ve teminat ücreti olan 154 bin TL’yi de yakmış oldu. 4 Kasım’da yeniden ihaleye çıkacak olan otopark, bir önceki ihalede ikinci teklifi veren Şen Faktör Otopark’ın 158 bin TL’lik fiyatı ile yapılacak. İhaleye, Öztorunlar Otomotiv’in girip girmeyeceği ise merak konusu. 


11 ADET İŞYERİ KİRALANACAK

İzmit belediye Encümeni’nin bugün yaptığı olağan toplantısında 4 Kasım’da gerçekleştirilecek olan otopark ihalesinde 11 adet işyerinin ihale kararı da alındı. Saat 11.00’da encümen toplantısında gerçekleştirilecek ihaleye, katılımın yüksek olması bekleniyor. Toplantıda ayrıca Yenişehir Mahallesi’ndeki kaçak inşaata bin 250 TL, Erenler Mahallesi 9 Nolu parseldeki kaçak inşaata 2 bin 994 TL, 10 No'lu parseldeki kaçak inşaata ise bin 200 TL ceza verildi. 


KAÇAK YAPILARA İZİN YOK

Zabıta Müdürlüğü’nün dilencilerden topladığı bir miktar para da encümen tarafından belediye kasasına aktarıldı. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne ait İzmit Belediyespor Kulübü’ne maddi yardım talebi de encümen tarafından değerlendirildikten sonra karar verilecek. Ayrıca Emlak İstimlak Müdürlüğü’ne bağlı Kabaoğlu, Yenimahalle, Böğürgen, Arızlı Mahalleleri’nde de hisse satışları gerçekleştirildi.


Özgür Kocaeli