Kent Haberleri

İzmit çöp fabrikasının yeri ay sonunda belli olacak!

AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, CHP’nin programında sarf edilen sözlere sert cevap verdi. Derben’te canlı bomba yetiştiriliyor açıklamalarına Ceyhan, hemen özür dilemesi gerekiyor dedi.

AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, haftalık değerlendirme toplantısında basın mensuplarını karşısına çıktı. Açıklamasına hükümet tarafından yapılan terör operasyonlarına değinerek başlayan İl Başkanı Ceyhan “Operasyonlarda sona doğru geliniyor. Sur ilçesinde sona gelinmektedir. Çok yakın bir zamanda sonuçlanacaktır. Nevruz öncesinde bitmesi planlanıyor. Terör örgütünün ne insafı nede orada yaşayanlara saygısı vardır. Hükümet olarak insanlara zarar gelmemesi için elimizden geleni yapıyoruz. Keskin nişancılar tarafından şehitlerimiz vardır. İdil ve Nusaybin’de yoğun şekilde devam ediyor. Sur’da bitmek üzeredir” dedi.


 


HDP’LİLERE FEZLEKE


Terörün temsilcilerine sıra gelmiştir diyen Ceyhan “Kürsü dokunulmazlığına saygı duymaktayız. Teröristlerin taziyelerine gitmeleri kimse tarafından hoş görülmüyor. Bütçe görüşmeleri sonrasında 5 HDP’linin fezlekeleri meclise gelecektir. Milletvekilleri tarafından gereken cevap verilecektir. Bu mesele sadece AKP’nin değil herkesin sorunudur” açıklamasında bulundu.


 


DEMİRTAŞ’A ELEŞTİRİ


HDP’li Demiraş’ın açıklamalarına yorumlayan Ceyhan “Cuma namazına herkesi davet etmeye başlamıştır. Sur’da Cuma namazı kılmak istesek cami bıraktılarmı ki? Güvenlik güçleri tarafından camilerimiz korunmaya çalışılmaktadır. Kandil’in sözcülüğünden vaz geçmedikçe gereken cevabı alacaklardır. Fezlekeler de milletvekilleri tarafından gereken cevap verilecektir” ifadelerini kullandı.


 


KÖPRÜ AÇILIŞI


Yavuz Sultan Selim Köprüsü hakkında değerlendirme yapan Ceyhan “İstanbul 4 noktadan birbirine bağlanmıştır. Herkesin gururu okşanmıştır. Bütün kazanımlar milletin kazanımıdır. 18 Mart geçen sene Cumhuriyet Gazetesi manşetlerini unutmayalım. Yaşanan ulaşım sıkıntısında önemli bir kazanım olmuştur. Bu işte emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.


 


YERLİ YATIRIM


4.5 Milyar TL civarında bedel ile köprünün yapıldığını belirten Ceyhan “Geçmiş yıllarda borç almak için ABD başkanının karşısında nasıl durduğumuzu hatırlatalım. Birinci ve ikinci köprü yabancılar tarafından yapıldı. 3’ncü köprü yerli olarak yapılmıştır. Bu çok önemlidir” açıklamasında bulundu.  


 


YATIRIMLAR TAKİP EDİLİYOR


Teşkilat çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen İl Başkanı Ceyhan “Kamu yatırımları yakından takip edilmektedir. Kocaeli Devlet Hastanesi’nin geldiği durumu herkes görmektedir. Mart ayında danışmalarımızı yerel yönetimler danışmaları olarak yapıyoruz. Kamu oyunun bilgilendirilmesine önem veriyoruz. Yerel hizmetlerin aksamaması için çalışmalar yoğun şekilde yapılıyor. Mart ayı sonunda il danışma meclisi yapılacaktır. Sunum sonrasında teşkilat ile soru cevap yapılmaktadır. Eksikler bu sayede tespit edilmiyor” ifadelerini kullandı.  


 


YİNE BİRİNCİYİZ


TSP çok önemlidir diyen Ceyhan “Son 13 ayda 12 defa birinci oldu. 81 ilden 87.49 puanla birinci olduk. Bizden sonra Niğde 73.83 puan almıştır. İlçelere baktığımız zaman il ve kadın kolları birinci olmuştur. 970 ilçe arasında Kartepe Türkiye birincisi olmuştur. İkincisi Başiskele olmuştur. 11 ilçemiz ilk 29 sıralamada yer almaktadır. Bu başarı herkesin başarısıdır” değerlendirmesinde bulundu.  


 


YER ARANIYOR


İl Başkanı Ceyhan “Çöp Fabrikasının kurulması noktasında Körfez, Derince ve İzmit arasında değerlendirme yapılıyor. Bu ay sonunda kadar sonuç belli olacaktır. Her geçen gün bizden gitmektedir. Kandıra – İzmit yolu süreci başladı. 19 Şubat’ta sözleşme imzalandı. Bin on günde Kandıra duble yola kavuşacaktır. Önemli bir kazanım olacaktır” dedi.  


 


CHP’YE SERT CEVAP


CHP hafızasını topluyor diye program yapıldı diyen Ceyhan “Hafızasını CHP dağıtmıştı. Toplamaya çalışırken daha da dağıtmıştır. Bazı teşkilat mensupları Necdet Akar canlı bomba arıyorsa kendisidir. Kız evlatlarımızı canlı bomba olarak görüyorsa CHP hafızasını silmiştir. Kamuoyundan ve velilerden özür dilemesi gerekiyor. Cumhurbaşkanımızın eşi hakkında hoş olmayan sözler kullandığını görmekteyiz. Kendisine misliyle iade ediyoruz. Siyaseten eleştirmek saygı duyarız bu tarz açıklamalar devam ederse gereğini yaparız. Şahsi bilgilendirme yapacağız hukuki boyut Emine Erdoğan’ın kararıdır. Bilip bilmeden bu tür açıklama doğru değildir. Toplumsal bütünlüğün önüne geçilmektedir. Bir kişi canlı bomba oluyorsa bu inançsızlıktan kaynaklanmaktadır” açıklamasında bulundu.    


 


ÖNEMLİ YATIRIM


Anayasanın değiştirilmesinde CHP İl Başkanı Sarıbay’a cevap veren Ceyhan “Anayasa değiştirilmesinde herkesin taşın altına eline koyması gerekiyor. Masadan kaçanlar geri dönemlidirler. Sungurlu Barajı hakkında Akar’ın açıklamasına Ceyhan “Hezeyan içerisinde açıklamadır. Köyde yaşayanlarla konuştuk. İstanbul’un suyu herkes için önemlidir. 100 yılın en önemli ihtiyacı su olacaktır. Su zengini ülke değiliz. Haydar Akar Yuvacık Barajı’nın bedeline baksın ondan sonra konuşsun. Baraj nasıl yapılır baksınlar” şeklinde konuştu.


 


AYET DEĞİL


MHP İl Başkanı Aydın Ünlü’nün kiralık işçi açıklamasına Ceyhan “Türk-İş Sendikası bizlere gelecektir. Herkes taleplerini iletmek durumundadır. Bizler Ankara’ya götürürüz. Yazdıklarımız Kur’an ayeti değildir. Aydın Ünlü kanunu okumalıdır. İlçe teşkilatının tabelasının doğru yazamayan teşkilat bu işlere kafa yormasın. Bu konuları birlikte müzakere edelim” dedi.  


 


KADIN KOLLARI SEÇİMİ


8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlayan Ceyhan “Kadınımız mutsuz ise herkes mutsuzdur” derken, Kadın Kolları Başkanı konusunda bu hafta içerisinde sonuç alınmasını beklendiğini söyleyen Ceyhan “7-8 Kadın Kolları başkanlığı hakkında çalışma var. Bu hafta içerisinde değerlendirme yapılmasını bekliyoruz” açıklamasında bulundu.


Kocaeli Gazetesi