30 / 04 / 2024

İzmit Gündoğdu Bayındırlık Bakanlığı Konutları yıkılacak mı?

İzmit Gündoğdu Bayındırlık Bakanlığı Konutları yıkılacak mı?

İzmit Gündoğdu Bayındırlık Bakanlığı Konutları 5’inci adada mahalle halkının ortaklaşa çalışarak botanik bahçesine çevirdiği alan imar planlarında yol olarak gözükürken, bahçeye gelen belediye ekipleri bahçeyi yıkıp yol yapılması için girişimlere başladı



İzmit Gündoğdu Bayındırlık Bakanlığı Konutları 5’inci ada parselinde imar planında yol olarak gözüken fakat sitenin inşaatından beri bahçe olarak tanımlanan ve yıllardır mahalle halkının gözü gibi bakıp, yaklaşık 100 ağaç diktiği bahçeleri yol yapılmak isteniyor. Bahçenin karşısına yapılan özel bir siteye yol yapılmak için feda edileceği belirtilen bahçe için bölge halkı seferber olmuş durumda.


EN GÜZEL BAHÇE ÖDÜLÜNÜ ALDIK

Yaşadıkları üzüntüyü gazetemizle paylaşan site sakinlerinden Arif Albar, Recep Bahyan ve Ömer Yılmaz olayı özetleyerek, “2001 yılında deprem sonrası devletin yaptığı kalıcı konutlara taşındık. Belediye bu bölgeye her hangi bir yol açmayıp ağaçlandırmış, bizde onun üzerine ilave ağaçlar ekip burayı küçük bir botanik parkı yaptık. Yan sınırda özel şahsın bir arazisi var. Normalde Bayındırlık Konutları’nda ki bütün araziler istimlak edilirken bu şahsın özel arazisi arazi istimlak ettirilmedi. 17 yıl oldu biz bu yeri ağaçlandırmaya başlayalı. 2004 yılında Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk tarafından en güzel bahçe ödülünü aldık. 1 yıl öncesine kadar burada özel bir şahsın evi vardı. Şimdi ev yıkıldı ve buraya site yapılıyor. Site için yapılan 8 metre yolun yetmediğini söyleyip bizim bahçemizi de yol yapacaklar” açıklamasında bulundu.

 

SONU OLMAYAN BİR YOL İÇİN

17 yıl sonra imar yolu olduğundan bahsedildiğini belirten site sakinleri, “Arada bir kulağımıza buranın resmi yol olduğu geliyordu. Site inşaatı başlayınca inşaata 8 metrelik bir yol alanı açıldı. Şimdi 8 metrenin yanına bir 8 metre daha ekleyip bu ağaçlandırılmış alanı katlediyorlar. Bizde diyoruz ki bu 8 metre, bu site için yeterli bir yol alanı. Sitenin arkası zaten kör yol. Ek 8 metre daha ilave edip burada ki 100 kadar ağacı kesmeye gerek yok. Sonu olmayan bir yol için bu kadar ağacın kesilmesini istemiyoruz” diyerek sorunlarını ifade etti.


2 BAŞKANA DA ULAŞAMIYORUZ

Büyükşehir Belediyesi’nden anlayış gösterilmesini ve ağaçların bu şekilde kalmasını isteyen mahalleliler, “Bu güzel bahçe yola katılmasın. En büyük derdimiz; belediye başkanına ulaşamıyoruz. Karaosmanoğlu’na ulaşamıyoruz. Nevzat Doğan’a ulaşamıyoruz. 2 başkan da gelmedi. Gerekirse biz bu ağaçların dibinde yatar uyuruz. Kestirmeyeceğiz bu ağaçları. Biz bu ağaçları diktik, çocuklarımız gibi baktık onlara. Nasıl göz yumalım bu ağaçların heba olmasına. Yetkililerden bu konuda bize yardımcı olmalarını bekliyoruz” dedi.



Geri Dön