04 / 05 / 2024

İzmit Kültür Tepesi 2.Etap Projesi'nin temeli atılıyor!

İzmit Kültür Tepesi 2.Etap Projesi'nin temeli atılıyor!

Tarih Koridoru Projesi'nin en önemli ayağını oluşturacak olan Kültür Tepesi 2.Etabın temeli önümüzdeki günlerde atılacak.





Tarih Koridoru Projesi'nin en önemli ayağını oluşturacak olan Kültür Tepesi 2.Etabın temeli önümüzdeki günlerde atılacak. 


İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ın büyük önem verdiği ve uzun uğraşlar sonunda projesi onaylanan Kültür Tepesi 2. Etabın ihalesi geçtiğimiz günlerde yapılmış ve projenin ihalesini 3 milyon 206 bin Lira'ya Atlas İnşaat Firması almıştı. Müteahhite yer tesliminin yapıldığı, önümüzdeki günlerde temel atılacağı ve çalışmanın 8 ay içinde tamamlanacağı kaydedildi. İçerisinde Atatürk ve Redif Müzesi, Paşalar Dairesi, İmaret Camisi ve Av Köşkü'nün bulunduğu proje alanında hem kentin meydan, hem de rekreasyon ihtiyacını karşılamaya yönelik bir tasarım yapıldı. Tarihi yapılarla çevrili Kültür Tepesi'nde müzik-ritim gösterilerine yer vermek amacıyla performans sahnesi düşünülerek arazinin doğal topoğrafyası merpene dönüştürülerek modern çizgiler ve özel aydınlatmalarla 

adeta görsel şölen oluşturuluyor. Bölgede resim yapmak ve dinlenmek isteyenler için çim amfi yapılacak. 3-8 yaş grubundaki çocukların yaratıcılığını geliştirecek oyun alanı tasarlanarak geleceğin sanatçısı olacak çocuklara kaliteli zaman geçirecekleri bir mekan hedeflenirken meydanda zemin kaplaması olarak doğal malzemelere yer verilecek. Başkan Doğan'ın "sanatın merkezi olacak" dediği Kültür Tepesi'ndeki çalışmalar bittiğinde bölge çok farklı bir görüntüye kavuşmuş olacak. 


'Tarih Koridoru Projesi'nin en önemli ayağım oluşturacak olan Kültür Tepesi 2.Etabın temeli ölümüzdeki günlerde atılacak ve ihaleyi alan firma hemen çalışmalara başlayacak. İçerisinde Atatürk ve Redif Müzesi, Paşalar Dairesi, İmaret Camisi ve Av Köşkü'nün bulunduğu proje alanında hem kentin meydan, hem de rekreasyon ihtiyacını karşılamaya yönelik bir tasarım yapıldı.


Özgür Kocaeli


Geri Dön