Kent Haberleri

İzmit tramvay projesi için yıkımlar başladı!

Tramvay Projesi kapsamında, İzmit Kemalpaşa Mahallesi İstasyon Caddesi üzerinde uzun yıllardır hizmet veren Merve Petrol, Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yıkıldı

Büyükşehir Belediyesi, Tramvay Projesi kapsamında ilk yıkımı dün öğlen saatlerinde gerçekleştirdi. İzmit Kemalpaşa Mahallesi İstasyon Caddesi üzerinde bulunan ve yıllardır faaliyet gösteren Merve Petrol, Büyükşehir Belediyesi’nin Tramvay Projesi kapsamında yıkıldı. İzmit’in sembolü haline gelmiş petrol istasyonu, iş makineleri ile yıkıldıktan sonra kalan molozlar bölgede bulunan ekiplerce kamyonlarla taşındı. Bu alana, tramvay için durak yapılacak.


TRAFİĞİ RAHATLATACAK

Çalışmaların hızlanmasının ardından önceki gün yıkılan petrol istasyonu ile beraber Seka Park ile Otogar arasında seyredecek olan Akçaray tramvayına ilk kepçe vurulmuş oldu. 7,2 kilometre uzunluğundaki “Tramvay Raylı Sistem Ana Hattı”, toplam 11 adet istasyon ile 30 bin metrekarelik depo sahası, atölye binası ve bağlantı hattından oluşacak. Proje tamamlandığında hizmete girecek olan tramvayın, günde 16 bin yolcu kapasitesi ile kent trafiğini rahatlatması hedefleniyor.


Manşet Kocaeli 


Haber Çağdaş Kocaeli Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İzmit Kemalpaşa Mahallesi İstasyon Caddesi üzerinde bulunan ve yıllardır faaliyet gösteren özel bir petrol firmasına ait petrol istasyonu Büyükşehir Belediyesi'nin tramvay projesi kapsamında yıkıldı. Önceki gün yıkım işlemlerine başlayan işçiler İzmit'in sembolüm haline gelmiş petrol istasyonu iş makineleri ile yıkarak arda kalan molozları taşımaya başladı. 


TRAMVAY DURAĞI OLACAK 

Petrol istasyonunun yıkılması ile ilgili bilgi aldığımız yetkiler ise yaptıkları konuşmalarda uzun dönemdir İzmit'in girişinde bulunan ve İzmit'in sembolü haline gelen petrol istasyonunun Büyükşehir Belediyesi'nin tramvay projesi kapsamında yıkılacağını ve petrol istasyonunun bulunduğu konum üzerinde tramvay durağı yapılacağını söylediler. 


550 İŞGÜNÜ 

Bilindiği gibi geçtiğimiz vıl mayıs ayında gerçekleşen tramvay ihalesi sonucunda Gülermak Ağır Sanayi İnşaat 113 milyon 990 bin teklif ile tramvay ihalesini kazanmıştı. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun da katıldığı tramvay ihalesi imza töreninde konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tabir Büyükakın 2016 itibari ile hızlanacak olan tramvay projesi çalışmalarının 550 iş günü içinde sonlandırılacağını söylemişti. 


TRAFİĞİ RAHATLATACAK 

Proje tamamlandığında hizmete girecek olan Tramvayın, günde 16 bin yolcu kapasitesi ile kent trafiğini rahatlatması hedefleniyor.Çalışmaların hızlanmasının ardından önceki gün yıkılan petrol istasyonu ile beraber Seka Park ile Otogar arasında seyredecek olan Tramvayın belirlenen tarihte sonlandırılması bekleniyor. Sürecin normal ilerlemesi 7,2 km uzunluğundaki 'Tramvay Raylı Sistem Ana Hattı', toplam 11 adet istasyon ile 30 bin metrekarelik depo sahası, atölye binası ve bağlantı hattından oluşacak. 


Çağdaş Kocaeli/ Bilal ÇIĞRIM