28 / 04 / 2024

İzmit Yenişehir Kültür ve Gençlik Merkezi'nin temeli atıldı!

İzmit Yenişehir Kültür ve Gençlik Merkezi'nin temeli atıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi, Yenişehir Mahallesi’nde hayata geçireceği kültür merkezinin temelini attı.



İzmit Belediyesi'nin Yenişehir Mahallesi’nde hayata geçireceği kültür merkezinin temeli atıldı.

İzmit Belediyesi'nde yer alan habere göre, İzmit Didem Sokak’ta taban alanı 575 metrekare, toplam alanı da 1697 metrekarelik bir alanda inşa edilecek olan kültür ve gençlik merkezi bir süre önce 3 milyon 790 bin TL'ye ihale edilmişti. Salon sporları alanı, kafeterya, oyun odası, soyunma odaları, duş yerleri, derslikler, okuma salonları ile 250 kişilik konferans salonu yer alacak Yenişehir Kültür ve Gençlik Merkezi 270 gün içinde bitirilecek.

Bölgedeki büyük bir ihtiyacı giderecek olan kültür merkezinin temel atma törenine İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın yanı sıra belediye meclis üyeleri, AK Parti milletvekili aday adayı Emine Zeybek, mahalle muhtarı Mesut Belhan ile vatandaşlar katılım gösterdi.

Dünden Daha İyiyiz

Yenişehir Kültür Merkezi’nin temel atma töreninde açıklamalar yapan Başkan Nevzat Doğan “Yenişehir bizim gözbebeğimiz. Daha öncesini çok iyi bildiğim için konuşuyorum, son 10-15 yıldır Yenişehir gerçekten şehir haline dönmeye başladı. Bu mahallemizde yeni inşaatlar hızla yükselirken iç içe girmiş, depolar var, imalathaneler var, tamirhaneler var. Ama gelişme böyle oluyor. Yavaş yavaş mahalle gerçek kimliğine dönüyor. Bizler de muhtarından, mahalle temsilcisine, belediye meclis üyesine kadar mahallemize daha çok hizmet etmek için çalışıyoruz. Yenişehir Mahallesi kim ne derse desin dünden daha iyi durumda. Daha da iyi olacak. Şehrimiz de, hastanelerimizde dünden daha iyi. 15 yıl öncesini hatırlayalım, hastanelerimiz ne durumda. Bugün ise dünyanın en modern hastanelerine sahibiz. Okullarımız da eskisine göre mukayese edilemeyecek derecede iyi durumda. Eskiden okullarımızda bir tane bilgisayar yoktu. Bugün ise her okulumuzda bilgisayar sınıfları, akıllı tahtalar var. Bugün temelini attığımız böyle kültür merkezlerini hayal etmek mümkün değildi. Şehrin en güzel kültür merkezlerinden birini yapıyoruz. Sadece buraya yapmıyor, mahallelerimize, köylerimize konaklar yapıyoruz."


 


Geri Dön