Kent Haberleri

İzmit'te sağlıksız yapılaşmaya izin verilmeyecek!

İzmit Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Reyhan Erbayrak, İzmit'teki bütün yapıların deprem yönetmeliğine uygun şekilde yapılması için ek kontrolleri hayata geçirmeye karar verdiklerini açıkladı. Binalar her aşamada kontrol edilecek..

İZMİT Belediyesi, sağlıksız yapılaşmanın önüne geçmek için yeni bir uygulamayı başlattı. İmar ve Şehircilik Müdürü Reyhan Erbayrak, İzmit'in 1. derece deprem bölgesinde bulunduğunu hatırlatarak, bütün yapıların deprem yönetmeliğine uygun şekilde yapılması için ek kontrolleri hayata geçirmeye karar verdiklerini açıkladı. Erbayrak sistemin işleyişini şu sözlerle anlattı: "Bugüne kadar parsel bazmda yapılan zemin çalışmaları bizzat arazide kontrol edilerek Zemin Araştırma Birimimiz tarafından onaylanıyordu. Sorumluluk tamamen yapı denetim firmalarındaydı. Fakat, inşaat aşamasmda zemin iyileştirilmelerinin dikkate alınmadığı tespit edildi. 


HER AŞAMADA KONTROL 


İzmit Belediyesi olarak deprem gibi felaketlerde bina yapımlarından dolayı can kayıpları yaşanmaması için parsel bazında yapılan zemin etütlerindeki sonuç ve öneriler kısmındaki zemin iyileştirmeleri ve sıkılaşma testlerinin bizzat temel aşamasında da belediyemizin jeoloji ve jeofizik mühendislerince yerinde kontrol edildikten sonra onaylanacaktır. Zeminde yapılacak iyileştirme test sonuçları İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüzce onaylanmadan temel üstü vizesi müracaatları kabul edilmeyecektir. 

Yapılan bu uygulama Türkiye'de bir ilk olup, sağlıklı yapılaşma adma önemli bir adımdır." 


Demokrat Kocaeli