İzmit'teki Yeni Hamam restore edildi!
İzmit’te yer alan tarihi bir eser daha İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan sayesinde yok olmaktan kurtarılarak restore edildi.
İzmit Belediyesi'nde yer alan habere göre, Hacıhasan Mahallesi’nde üzerinde 6 katlı bina yer alan Osmanlı döneminden kalma Yeni Hamam’ın restorasyon çalışmaları tamamlandı.
Yaklaşık 1,5 milyon TL harcanarak restore edilen İstanbul’daki Cağaloğlu Hamamı’nın bir benzeri olan Yeni Hamam törenle hizmete açıldı. Sergi salonu olarak kullanılacak olan hamamın açılışı için düzenlenen törene İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan, AK Parti İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Betül Yazıcı, belediye meclis üyeleri, Memur-Sen, Eğitimbir-Sen, Enerjibir-Sen, Sağlık-Sen, Diyanet-Sen, Tümder-Sen, KİHMED, TÜGVA, İHH, MÜSİAD, İlim Yayma Cemiyeti, Ensar Vakfı, Pusula Düşünce Derneği, Hizmet-İş Sendikası, Din Görevlileri, Aska, Kamudabirlik, Art Nikemodia, Deniz Feneri, Ensarinur gibi çok sayıda sendika, dernek ve STK temsilcisiyle, mahalle muhtarları katılım gösterdi.
Doğan Sayesinde
İl Kültür Turizm Müdürü Adnan Zamburkan gerçekleştirdiği konuşmada Yeni Hamam’ın tarihi hakkında açıklama yaparak “İzmit Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan’ın girişimleriyle bir tarihi değer daha yok olmaktan kurtarılmış oldu. Başkanımız göreve geldiğinden bu yana Kocaeli’nin sanat ve kültür şehri olması yönünde önemli çalışmalar yapmıştır” şeklinde konuştu.
Görev Kabul Ettik
Açılışta İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan da tarihi değerlere verdikleri öneme değinerek “Tarihi derinliği olan bir yerde sizlerle buluşmanın heyecan ve gururunu yaşıyorum. Sivil toplum kuruluşlarımız gönüllü olarak yaptığı çalışmalarla devletimize destek oluyor. Bulunduğumuz mekan yüz akımız. Buranın önceki hali başımızı öne eğdiren bir tabloya sahipti. Ata yadigarlarımıza sahip çıkmak ahde vefadır. Burası farklı bir anlamı olan bir yer. Çok özellikli bir hamam. 1800’lü yılların önemli bir yapıtı.
Tarihi Değerleri Gün Yüzüne Çıkardık
STK Temsilcilerimiz şehrimizin gönüllü elçileridir. Bu şehrin bir emanet olduğunu bilmeliyiz. Buna benzer birçok yerimizi daha güzel hale getiriyoruz. 10 yıl önce Tarih Koridoru Projesine başlamadan önce umutsuzluk vardı ama adım adım gittik. İlham kaynağımız Cumhurbaşkanımızın tarihi değerlere ataya bakış açısıydı. Biz de bunu sürdürdük. Bu şehirde tarihi değerler önemli ölçüde gün yüzüne çıktı. Ne varsa ayağa kaldırmak burada olan herkesin boynunun borcudur. Büyük devletlerin büyük oluşunun nedeni budur. Kocaeli bir sanayi kenti olarak anılıyordu ama simdi yavaş yavaş değişiyor. Bu şehrin en önemli değeri tarih turizmidir.
Huzur İçindeyim
Şehrimizin sanayi gibi turizm dalında da en önemli kalkınması olacak. Türkiye 10 büyük ekonomi hedefine gidecekse bir kere şehirlerin de aynı mücadeleyi sürdürmesi lazım. Kocaeli, Paris, Roma, Barcelona’yla yarışıp onları geçerse olur. Hedefimiz büyük olmalıdır. Biz vefamızı ve görevimizi yaptık. Bir ata yadigarı eseri daha kazandırmanın huzuru içerisindeyim. STK temsilcilerimize müteşekkiriz. Bizim bu görevlerden beklediğimiz hoş bir seda bırakmaktır. 10 yıl bir görevi sürdürmek bana göre yeterlidir. İzmit Belediye Başkanlığı görevim bu dönemin sonunda bittiğinde bu isleri yapmanın onurunu yasayacağım. Biz görev adamıyız ne görev verilirse onu en iyi şekilde yapmaya hazırız” dedi.