Turizm

İznik'te üstyapı çalışmaları başlıyor!

İznik Belediyesi'nin düzenlediği, Southern Üniversitesi Türkiye Özel Temsilcilerinin katılımı ile ortaklaşa düzenlenen İznik Turizm'ini geliştirme panelinde konuştu. İznik Belediye Başkanı Osman Sargın "Altyapı bitti. Pazartesiden itibaren İznik'in üst y

İznik Belediyesi'nin düzenlediği, Southern Üniversitesi Türkiye Özel Temsilcilerinin katılımı ile ortaklaşa düzenlenen İznik Turizm'ini geliştirme panelinde konuşan İznik Belediye Başkanı Osman Sargın "Biz göreve gelir gelmez dedik ki eğer İznik gerçekten turizm şehri olacaksa bu şehrin önce altyapısı bitmeli. Buraya gelen turist önce temiz su içmeli, temiz hava almalı dedik ve işe başladık. Altyapı bitti. Pazartesiden itibaren İznik'in üst yapısına hızlı bir şekilde gireceğiz. Tabii şu anda İznik'te 120 km. yol sıfırdan yapılacak." dedi. 


İznik Kaymakamı Hüseyin Karameşe " Dünyada şu an turizm verilerine göre yaklaşık 1 milyardan fazla insan her yıl turizm amaçlı yer değiştirmekte, ve yaklaşık her yılda 1 trilyon dolardan fazla para harcamaktalar. Bundan ülkemizin aldığı pay ise geçen senelerinin verileri 35 milyon yabancı turist ülkemize gelmiş. Ve yaklaşık 26 milyar dolar da döviz bırakmış. Son 10 yılda çok büyük bir gelişme olmuş" şeklinde konuştu.


Yeni Dönem