Sektörel

İzocam ve Weber Terratherm-Manto Usta Eğitimleri'ni başlattı!

İzocam ve Weber'in 2004 yılından bu yana, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirdiği MEB sertifikalı "usta eğitimleri" yeni dönemi Ekim ayı ile birlikte yeniden başladı...

Yeni dönem usta eğitimlerine sektörde yalıtım uygulamaları yapan ya da yapmaya başlayacak olan ustalar katılıyor. Dört gün süren eğitimlerde yalıtım malzemelerinin üretim aşamasından kullanım amaçları ve yerlerine kadar detaylı bilgiler uygulamalı olarak anlatılıyor. Eğitimler her ikisi de kendi sektörünün lideri olan Weber ve İzocam'ın güçlü deneyimi ve uzman kadrosu ile gerçekleştiriliyor.


Ankara’nın Sincan ilçesinde yer alan Türkiye Yol-İş İntes Eğitim Şantiyesi’nde gerçekleştirilen terratherm-manto (Sıvalı Dış Cephe Isı Yalıtım Sistemleri) eğitimlerinde verilen teorik bilgilerin ardından atölye eğitimleriyle ustalar uygulama yapma şansı buluyorlar. Terratherm-Manto Usta Eğitimlerinde aldıkları projeyi okuyup, metrajlandırıp malzeme analizi çıkarmaları istenen ustalar doğru detay ve doğru montaj yapımını da tecrübe ediyorlar.


Sektörde bilinen yanlış uygulama ve detay bilgilerinin düzeltilmesinin amaçlandığı bu eğitimlerde katılımcılara, yapının gereksinimlerine göre doğru malzeme seçimi ve doğru uygulamanın nasıl olduğu anlatılarak sektörde kalifiye eleman yetiştirilmesine destek olunması amaçlanıyor. Aynı zamanda yalıtım ve enerji tasarrufu bilincinin yayılması, yalıtım konforundan olabildiğince çok fayda sağlanması ve yalıtımla çevrenin korunabileceği gibi bilgiler de aktarılıyor.


Doğru ve kaliteli ürünlerin nitelikli uygulayıcılar ile değer kazanacağına inanan Weber ve İzocam, her ay Ankara eğitim şantiyesindeki Yalıtım Atölyesinde verilen bu eğitimleri 8 yıldır sürdürüyor. İzocam ve Weber’in uzman kadrosu ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı’nın yetkilendirdiği uzman öğretmenler gözetiminde yapılan eğitimlerde, bugüne kadar başarılı olan 1.058 usta sertifikalandırılarak, sektörün nitelikli eleman ihtiyacına önemli katkı sağlandı.


Ankara Eğitim Şantiyesi İzocam Yalıtım Atölyesi'nde gerçekleştirilen eğitimlere başvurular, www.ttmanto.com web sitesinde bulunan Teknik Destek/Eğitimler bölümünden M2 Mantolama Uygulamaları-II Eğitim Modülü başvuru formu doldurularak yapılabileceği gibi, İzocam ve Weber Bölge Müdürlükleri aracılığıyla da başvuru yapılabiliyor.