01 / 05 / 2024

İZSU 2015 bütçesinin yüzde 37'sini yatırıma ayırdı!

İZSU 2015 bütçesinin yüzde 37'sini yatırıma ayırdı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 2015 yılında da yatırım atağını sürdürecek. 2004 - 2014 yılları arasında kente 1 milyar 586 milyon liralık yatırım yapan İZSU, 2015 yılı bütçesinin yüzde 37'sini de yine yatırımlara ayırdı.




İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 2015 yılında da yatırım atağını sürdürecek. 2004 - 2014 yılları arasında kente 1 milyar 586 milyon liralık yatırım yapan İZSU, 2015 yılı bütçesinin yüzde 37'sini de yine yatırımlara ayırdı. Yeni yılda 593 milyon liralık yatırım yapmayı planlayan İZSU'nun 2015 yılı faaliyetlerinde öne çıkan yatırımlar arasında iş makineleri alımı yer alıyor. Büyükşehir sınırlarına bağlanan 9 yeni ilçe ile birlikte hizmet sınırları genişleyen ÎZSU, hizmet kapasitesini artırmak amacıyla 350 iş makinesi alacak. İZSU'nun 2015 bütçesi 1 milyar 605 milyon TL. 

2015 yıh çalışmalarıyla Ugili bilgi veren İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, şunları söyledi; "Çevre yerleşimlerin yıllardır süregelen en büyük sorunlarının başında gelen evsel atık suların çevreye zarar vermeden uzaklaştırılması için yeni arıtmaları devreye aldık. 2015 yılında Yeni Foça, Tire ve Tiirkelli atık su arıtma tesislerinin temelini atacağız. Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi'nin kapasitesini artıracak 4. Faz inşaat çalışmaları bu yıl tamamlanacak. İzmir'i Türkiye'de en büyük arıtma kapasitesine sahip il konumuna getirdik. Bu unvanı koruma hedefiyle çalışıyoruz. Giderek karasallaşan  İzmir  Körfezi'nde yüzebilmek hedefiyle başlattığımız ve TCDD işbirliği ile sürdürdüğümüz 'İzmir Limanı ve Körfezi Rehabilitasyon Projesi' kapsamında, ÇED sürecinin tamamlanmasını bekliyoruz. 

Ayrıca ÇED izninin alınmasının ardından başlayacak tarama çalışmalarında çıkan tarama malzemesinin geri kazanımına yönelik üniversitelerle araştırma projelerimizi tamamladık; olumlu sonuçlar aldık. Körfez'deki su kalitesi değişimlerini üniversitelerimizle birlikte izliyoruz. Çok sayıda ortak araştırma projesi ile ileri teknoloji uygulamalarını kente taşıyoruz. 

Kentin artan nüfusunun su ihtiyacını karşılamak için yatırımlarımız aralıksız sürüyor. Hizmetlerimize her geçen gün bir yenisini ekleyerek çalışmalarımıza devam ediyoruz. İzmirlilere kesintisiz ve güvenli su verme mutluluğunu yaşıyoruz". 



Ticaret Gazetesi


Geri Dön