Genel

Jandarma Genel Komutanlığı subay ve astsubay adayı 912 öğrenci alacağını duyurdu! Subay astsubay alımı 2022 ne zaman?

Jandarma Genel Komutanlığı subay ve astsubay adayı 912 öğrenci alacağını açıkladı. Subay astsubay alımı 2022 ne zaman? İşte detaylar...Bugünkü 31883 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, başvurular bugün itibariyle başlayıp, 24 Temmuz tarihinde saat 23

Jandarma Genel Komutanlığının muvazzaf subay ihtiyacının karşılanması için Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesine 200 erkek öğrenci, muvazzaf astsubay ihtiyacını karşılamak için de Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokuluna 712 erkek öğrenci alınacağı açıklandı.

Bugünkü 31883 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, başvurular bugün itibariyle başlayıp, 24 Temmuz tarihinde saat 23.59'da sona erecek.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, adaylar başvurularını yalnızca  https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi (PTS) üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapabilecek.

İnternet ortamı dışında posta yoluyla ya da şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacak.

Başvuru yapanların düzeltilmemiş nüfus kaydına göre, 1 Ocak 2022 tarihi itibarıyla 21 yaşını bitirmemiş olması (1 Ocak 2001 ve sonrası doğumlular) gerekli.

Merak edilen temin şartları ve diğer detaylar "www.jandarma.gov.tr" ve "www.jsga.edu.tr" adreslerinde bulunan "2022 yılı Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi Başvuru Kılavuzu" ile “2022 yılı Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu (JAMYO) Başvuru Kılavuzu"ndan öğrenilebiliyor. 

Yine konuyla ilgili olarak aktarılan detaylara göre, başvuruları kabul edilip seçme sınavlarına katılmaya hak kazanan aday listesi ve sınavlarla ilgili uygulama esasları, sınav merkezi, sınav tarihi ve konu ile ilgili diğer tüm duyurular "https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris" internet adresinden açıklanacak.

Subay astsubay alımı için hangi nitelikler aranıyor?

a. T.C. vatandaşı ve erkek olmak,

b. Evli, çocuklu olmamak ya da herhangi bir kadınla nikahsız şekilde birlikte yaşamamak,

c. Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat gerçekleştirilen yılın Ocak ayının biri (01 Ocak 2022) itibarıyla yirmi bir (21) yaşını bitirmemiş olmak, [(1 Ocak 2001 ve sonrası doğumlular başvuru yapabilecek.)

ç. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak,

d. Silah taşımaya ya da silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,

e. Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak,

f. Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmamak,

g. Sağlık Yeteneği Yönetmeliği hükümleri nedeniyle ilişiği kesilenler hariç; herhangi bir sebeple askeri okullardan, Emniyet Teşkilatına bağlı okullar ile Jandarma ve Sahil Güvenlik Eğitim kurumlarından ayrılmamış ya da çıkarılmamış olmak, sivil okullardan çıkarılmamış olmak,

ğ. www.jandarma.gov.tr, www.jsga.edu.tr ve https://kamuilan.sbb.gov.tr internet adreslerindeki  “2022 Yılı Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu Başvuru Kılavuzu”nda belirtilen başvuru şartlarını taşıyor olmak.

Yüzde 25 peşinat ve 36 ay taksitle arsa satışı bugün başlıyor! Sakın kaçırmayın! Aralarında İstanbul ve İzmir de var!

TOKİ Aydın projesi için büyük müjde geldi! O ilçeye tam 390 yeni ve ucuz konut geliyor! 

TOKİ 2022 başvuruları başladı! Bu illerde son dakika 2+1 ve 3+1 ucuz konut fırsatı! E-devletten hemen başvurabilirsiniz!