27 / 04 / 2024

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki Kahramanmaraş ile Japonya depremlerini kıyaslayarak uyardı!

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki Kahramanmaraş ile Japonya depremlerini kıyaslayarak uyardı!

Yüksek inşaat mühendisi ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Kahramanmaraş ile Japonya depremlerini kıyaslayarak önemli açıklamalar yaptı. Yoshinori Moriwak Hatay'da yapılacak konutların yatay mimariye uygun olması gerektiğini kaydetti.



Yüksek inşaat mühendisi ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki,  Hatay Orman Bölge Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Merkezi'nde gerçekleştirilen "Uluslararası Yüksek Deprem ve Afet Konferansı"na katıldı.

Yüksek inşaat mühendisi ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Kahramanmaraş ile Japonya depremlerini kıyaslayarak önemli açıklamalar da yaptı. 

Farklı üniversitelerden akademisyenlerin de katılım sağladığı etkinlikte, katılımcıların depremlerle ilgili soruları cevapladı.

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki merakla beklenen programdan sonra gazetecilere, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihindeki depremler ile Japonya'da 1 Ocak tarihinde meydana gelen sarsıntının benzer şiddette olduğunu dile getirdi.

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki Kahramanmaraş ile Japonya depremlerini kıyaslayarak uyardı!

Kaçak yapılaşmanın önlenmesinin önemine de değinen Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, afetlere karşı eğitimlerin zorunlu olması gerektiğini belirtti.

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki depremlerin Hatay'da büyük yıkıma sebep olduğuna değinerek, "Daha önce şehte 10 defa gelmiştim. Burası kültür şehri, çok yazık oldu. Kenti yavaş yavaş düzeltmek gerekir." dedi.

İnşa edilecek olan konutların 4 katı geçmemesi gerektiğine de değinen Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, "Bundan sonra ova kesiminde inşaat yapılırken 4 katı geçmemek lazım. Mümkünse yüksek kesimlerde yapılaşmalar olmalı. Şehirdeki binalar yatay mimariye uygun, 2-3 katlı yapılırsa daha iyi olur." dedi.

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki ayrıca açıklamasında Hatay'da büyük çaplı deprem beklemediğini de sözlerine ekledi.


74 BİNDEN FAZLA DEPREM MEYDANA GELDİ

Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Afet Yönetimi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen yaptığı açıklamada geçen sene ülkemizde 4 ve üzeri büyüklükte 797 deprem meydana geldiğini söyledi.

Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Afet Yönetimi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen dünyada ve Türkiye’de yaşanan deprem hareketliliğine ilişkin de önemli bilgiler verdi.

Dünya genelinde geçen sene büyüklüğü 4 ve daha büyük 15 bin 600 deprem yaşandığına değinen Özmen, 7 ve daha büyük depremlerin sayısının ise 19 olduğunu da sözlerine ekledi.


Geri Dön