Japon deprem uzmanları Denizli'de! Hemen bu son dakika açıklamalarına bakın!
Denizli'ye gelen Japon deprem koordinasyon uzmanları, incelemeler yaptı ve deneyimlerini paylaştı. Hemen bu son dakika açıklamalarına bakın...Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Valilik tarafından Asya Verimlilik Teşkilatı desteğiyle yürütülen "Denizli'de Japonya Modeli ile Deprem Sonrası İl Koordinasyonunun Sağlanması Projesi" kapsamında AFAD İl Koordinasyon Merkezinde toplantı gerçekleştirildi
Denizli'ye gelen Japon deprem koordinasyon uzmanları bazı incelemeler yaptı ve deneyimlerini paylaştı.
Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Valilik tarafından Asya Verimlilik Teşkilatı desteğiyle yürütülen "Denizli'de Japonya Modeli ile Deprem Sonrası İl Koordinasyonunun Sağlanması Projesi" kapsamında AFAD İl Koordinasyon Merkezinde toplantı gerçekleştirildi.
Paylaşılan detaylara göre, 1995 yılında Japonya'nın Kobe kentinde yaşanan 7,2 büyüklüğündeki depremden sonra Japonya Uluslararası İş Birliği Ajansı (JICA) uzmanı olarak görev yapan Prof. Dr. Masahiko Murata ve Asya Afet Azaltma Merkezi Kıdemli Araştırmacısı Dr. Makoto Ikeda'nın katıldığı toplantıda proje bünyesinde hazırlanmış olan "Beklenmedik Durumları Azaltmaya Yönelik Eylem Planları" da incelendi.
Verilen detaylara göre AFAD, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Pamukkale Üniversitesi, Türk Kızılay, jandarma ve polis teşkilatı temsilcilerinin bulunduğu toplantıda Japonya deneyimleri ve Denizli'deki uygulamalar masaya yatırıldı.
Gerçekleştirilen toplantı sonrası Anadolu Ajansı muhabirine önemli açıklamalar yapan Dr. Makoto Ikeda, Türkiye ve Japonya'nın deprem sonrası koordinasyonun sağlanması ile ilgili olarak birçok ortak noktasının olduğunu kaydederek, "Biz de çok büyük depremler geçiriyoruz, deprem kuşağındayız. Bunun gibi projeleri daha çok yaparak iletişimimizi canlı tutmamız gerekli." diye konuştu.
Paylaşılan detaylara göre, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri sonrası süreci basından izlediğini kaydeden Dr. Makoto Ikeda Türkiye'nin bu depremlerde koordinasyonu başarılı bir şekilde sağladığını gözlemlediğini belirtti.
Önemli açıklamalar yapan Japon uzmanlar, toplantıdan sonra AFAD'ın lojistik merkezi ve toplanma alanını gezdi, Pamukkale Üniversitesi'ndeki Şemseddin Terzioğlu Deprem Bilim Mühendisliği Laboratuvarı'nda incelemeler yaptı.
Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan son dakika açıklaması geldi
Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, geçtiğimiz gün Adana'da yaşanan 5.5 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklamalar yaptı ve deprem riski olan yerleri peş peşe sıraladı.
Adana için bir hafta önceden sosyal medya hesabından uyarı yaptığına da değinen Prof. Dr. Ahmet Ercan, "6 Şubat tarihindeki depremlerden sonra, sarsıntıların gerek derinlik gerek konum olarak kuzey batıya doğru kaydığını gördük. Göksun ile Kozan arasında artçı deprem birikimlerini gördük. Geçen hafta depremden korkanlara yanıt vermek üzere, Kozan ya da Göksun'da küçük-orta depremlerin olabileceği uyarısını yapmıştım" dedi ve söz konusu depremin bu olduğunu belirtti.
Deprem bölgesinde yapılandırma borçlarının taksit ödeme süresi o tarihi uzatıldı!