02 / 05 / 2024

Japon devi Kyocera Unimerco İstanbul'da merkez kurdu!

Japon devi Kyocera Unimerco İstanbul'da merkez kurdu!

Finanstan taşımacılığa, otomotivden enerjiye hemen her alanda yatırım için Türkiye'yi tercih eden Japon şirketlere bir yenisi daha eklendi. İstanbul'da bir merkez kuran Kyocera Unimerco , Avrupa'ya buradan ulaşacak...



Rotasını Türkiye'ye çeviren Japon şirketler arasına Kyocera da eklendi. İstanbul'da bir merkez kuran Japon dev, Avrupa'ya buradan ulaşacak.


Finanstan taşımacılığa, otomotivden enerjiye hemen her alanda yatırım için Türkiye'yi tercih eden Japon şirketlere bir yenisi daha eklendi. Sumitomo'dan Marubeni'ye, Mitsubushi UFJ'den Toshiba Corporation'a kadar Japon şirketlerin adeta yatırım 'istilasına' uğrayan Türkiye'ye şimdi de Kyocera Unimerco geldi. Yaklaşık 70 bin çalışanı bulunan Japon devi, Türkiye'ye hızlı giriş yaptı. Otomotiv, seramik gibi sanayi kollarına kesme ekipmanları üreten Kyocera Unimerco'nun ilk hedefi ise 100 milyon euroluk Türkiye pazarında büyümek. Şirketin yurtdışına yönelik çalışacağını da açıklayan Kyocera Unimerco'nun Yönetim Kurulu Başkanı Senri Nagashima, Avrupa'nın öncelikli bölge olduğunu söyledi. "Türkiye bizim için bir kavşak noktası durumunda" diyen Nagashima, "Avrupa'da gücümüzü artırmak istiyoruz ve İstanbul'daki merkez bu hedefimizin en önemli adımı" şeklinde konuştu. 


Forbes'in şirket sıralamasında 531'inci

1959 yılında kurulan Japon devinin dünya genelinde yaklaşık 70 bin çalışanı bulunuyor. Geçen yılı 14.1 milyar dolarlık ciro ile kapatan şirket, cep telefonundan güneş enerjisine birçok alanda faaliyet gösteriyor. Forbes'in açıkladığı küresel 2.000 şirket sıralamasında 531'inci olan Kyocera'nın, farklı ülkelerde 230'dan fazla şirketi bulunuyor. 


Kerim Ülker/ Sabah 


Geri Dön