27 / 04 / 2024

Japon JCR'den Ağaoğlu'na yüksek not!

Japon JCR'den Ağaoğlu'na yüksek not!

JAPON Kredi derecelendirme kuruluşu JCR, Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun inşaat firması Akdeniz inşaat'a "yüksek derecede yatırım yapılabilir" notu verdi.



JAPON Kredi derecelendirme kuruluşu JCR, Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun inşaat firması Akdeniz inşaat'a "yüksek derecede yatırım yapılabilir" notu verdi. JCR raporunda notların ülke tavanı olduğuna dikkat çekerek, "Grup, ana faaliyetlerinin ölçeğini artırmış, aynca enerji ve turizm yatınmlan ile faaliyetlerini çeşitlendirmiştir. Bu durum gelir kaynaklarının farklılaşmasını sağlayacaktır" denildi. 


SATIŞ AĞLARI OLDUKÇA ETKİLİ 

Sözkonusu raporda, 2014 yılında Ağaoğlu'nun toplam varlıkları devam eden inşaat projelerinin desteğinde, geliştirilmekte olan konut stoklan ile artış gösterdiği ve Grubun oldukça etkili olan yurtiçi ve uluslararası satış ve pazarlama ağının satışları 2014 yılı süresince güçlü bir düzeyde devam etmesini sağladığı, satışların seyrinin yerli ve yabancı yatırımcıların talebinin katkısıyla 2015 yılının ilk yansı itibarıyla da sürdürüldüğü belirtildi. Aynı raporda grup, mevcut arsa portföyünü geliştiren satın alımlara devam etmesi, izleyen dönemlerde büyümenin devam etmesi ve arsa maliyetlerinin kontrol altına alınması ağsından da olumlu olarak değerlendirildi. 


Yeni Akit


Geri Dön